Sedat Peker'e silah ruhsatını kim verdi? Yıllar önceki ifadesi ortaya çıktı

Sedat Peker'e silah ruhsatını kim verdi? Yıllar önceki ifadesi ortaya çıktı
Sedat Peker'e silah ruhsatı veren kişinin kim olduğu merak konusu oldu. Sözcü gazetesi Saygı Öztürk konuyu köşe yazısında ele aldı.

Sedat Peker'e ruhsatlı silahı veren kişinin Ergenekon hükümlüsü emekli Tuğgeneral Veli Küçük olduğunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu işaret etmişti. Veli Küçük'ın kızı Avukat Zeynep Küçük'ün Soylu'nun iddiasına karşı çıktığını dile getiren Sözcü yazarı Öztürk Saygı, konuyu köşe yazısına taşıdı. 

Öztürk şu ifadeleri kullandı:

"İçişleri Bakanı, Sedat Peker'e Bilecik'ten silah ruhsatı verildiğini belirtmiş, arkasından da “Bilecik'te kim var? Veli Küçük” demişti. Küçük'ün kızı Avukat Zeynep Küçük ise silah ruhsatıyla babasının ilgisinin bulunmadığını açıklamıştı. Peker, gözaltına alındığında “Sorgucu, 'Sinir yapınız bozuk olduğu halde o dönem nasıl silah taşıma ruhsatı aldınız?' diye soruyor.

"MKE'DEN TABANCA ALDIM"

Peker, soruyu şöyle cevaplandırıyor: “Nüfusum her ne kadar Sakarya olsa da kendim aslen Rize'liyim. Dülgerler Köyü'nde ikametim vardır. O dönem pek medyatik değildim. Rize'de silah ruhsatı için can güvenliğinden müracaatta bulundum. 6 ay sonra ruhsatım çıktı. Ankara'ya gidip MKE'den Brasil Taurus marka 9 mm. çapında 16'lı bir tabanca satın aldım.”

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar