Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Sedat Peker pazarlığında son durum

Sedat Peker'in Türkiye iadesi için Saray'ın Birleşik Arap Emirlikleri ile pazarlık yaptığı iddiasının ardından çok çarpıcı bir detay dikkatimi çekti…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed el Nahyan'ın geçtiğimiz günlerde Ankara'da yaptığı görüşme çok konuşulmuştu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin yumuşayacağının sinyali olarak yorumlanan görüşme hakkında ise en çarpıcı iddia Birgün yazarı Erk Acerer'den gelmişti.

Acerer, Erdoğan ile Nahyan'ın görüşmesinde esas konunun Sedat Peker olduğunu iddia ederek, "BAE'de olan Peker konusunda pazarlık yapıldı. Kapsamı Peker karşılığında, yatırım fırsatı ve Türkiye'de toprak peşkeşiydi. Görüşmeye Varlık Fonu Başkanvekili ve Yatırım Ofisi Başkanı'nın davet edilmesinin anlamı da buydu." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed el Nahyan ile görüşmesinin ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise bomba bir detay var…

Erdoğan, "BAE'den gerçekleşen bu ziyaret, iki ülke arasındaki buzların eridiği anlamına mı geliyor?" sorusu üzerine şunları kaydetmişti:

"Devletler arasında bu tür gidiş gelişler, iniş çıkışlar olabilir ve olmuştur da. Burada da benzer bazı durumlar oldu. Şu an itibarıyla yaklaşık birkaç aydır bizim istihbarat örgütümüz başta olmak üzere Abu Dabi yönetimiyle bazı görüşmeler yaparak bu görüşmelerle belli bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de (Abu Dabi Veliaht Prensi) Muhammed Bin Zayed ile de bazı görüşmeleri yapma durumlarımız olacaktır, inşallah olacaktır diye düşünüyorum bugünkü görüşmeden sonra."

Edindiğim bilgilere göre, iktidarın Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed ile Sedat Peker'in iadesi için perde arkasında temaslara başlanmış. Saray kulislerine yansıyan bilgilere göre, BAE'nin de Türkiye ilişkileri yumuşatmaya sıcak baktığı ifade ediliyor.

Yeni Şafak "Şerefsiz Bunlar" Demişti

İktidarın BAE ile ilişkileri yumuşatmaya çalışması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed ile görüşmeyi istediğini ifade etmesi iktidara yakın Yeni Şafak Gazetesi'nin 23 Ekim 2020 tarihli manşetini akıllara getirdi.

Yeni Şafak Gazetesi, bir İsrail Gazetesi'nde yer alan röportaj ile ilgili, BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed ve onun sosyal medya trolü olduğu belirtilen gazeteci Hamad Al Mazrouei için, "Şerefsiz bunlar" manşetiyle çıkmıştı.

Peker, BAE'nin işbirliği ile Türkiye'ye getirilirse Yeni Şafak o zaman hangi manşetle çıkar acaba?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları