Saymaz'dan Sofuoğlu'na: "Sen de bu din madrabazlarının vaizisin"

Saymaz'dan Sofuoğlu'na: "Sen de bu din madrabazlarının vaizisin"
Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medyada tartıştığı Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na “Sen de bu din madrabazlarının vaizisin Ebubekir” ifadeleri ile tepki gösterdi.

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda NASA’daki kadınların uzay yürüyüşü yapmasını değerlendirdi. Bazı din adamlarını isim vererek eleştiren Saymaz, “Kadınlar ilk kez yanlarında erkekler olmadan uzay yürüyüşü yaptı. Hayrettin Karaman, Cübbeli Ahmet, Nurettin Yıldız ve İhsan Şenocak Hocaefendi’ler “erkek uzaylılarla yan yana gelmemek kaydıyla dinen münasiptir” diye fetva verirlerse bilim dünyası rahat bir soluk almış olur alır” ifadelerini kullandı.

s1-004.JPG

Saymaz’a cevap Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’ndan geldi.

Sofuoğlu, Saymaz’ın paylaşımını alıntılayarak “Bu şahsın cenazesi önüme gelirse günahkar olduğu için değil, İSLAMLA ALAY ETTİĞİ için namazının KILINMAMASINI isteyeceğim. Hem ALAY ET HEM CENAZEN CAMİYE GELSİN, ÖYLE BİRŞEY YOK. İslamın sana göresi bana göresi olmaz. Günahkarların değil ALAY EDENLERİN CENAZELERİNİ KILMAYACAĞIM” dedi.

s2-003.JPG

Prof. Dr. Sofuoğlu’nun tepkisine kayıtsız kalamayarak Sofuoğlu’nu hurafeci olmakla suçladı ve “Ne kadar hurafeci, saltanat düşkünü, Atatürk düşmanı varsa paçama saldırıyor. Köpeksiz köy buldunuz değneksiz geziyorsunuz” paylaşımında bulundu.

s3-002.JPG

Sosyal medya kullanıcıları Saymaz ve Sofuoğlu arasında ikiye bölünürken Sofuoğlu’ndan saymaz’a tekrar cevap geldi.

Sofuoğlu, Saymaz’a cevaben “Önce saygılı hitabı öğrenin. Üslup tıyneti gösterir. Kimse size saldırmıyor. Faiz, alkol, kumar vs hangi günahı işlerseniz işleyin. Allaha hesabını verirsin. Asla hakaret etmem, şiddet te göstermem, cenazeni de kılarım. ALAY EDERSEN KILMAM da TAVSİYE ETMEM de. Öyle birşey yok” dedi.

s4-001.JPG

Saymaz, daha sorna Sofuoğlu’nun bu paylaşımını tekrar alıntılayarak Sofuoğlu’na “Sen de bu din madrabazlarının vaizisin Ebubekir” dedi.

Saymaz’ın paylaşımı şu şekilde:

İslam ile asıl alay edenler, Kuran’ın ayetlerini şifa diye cinsel organa okuyanlardır, yanmaz kefen ve peygamber terliği, okunmuş elma satanlardır. Sen de bu din madrabazlarının vaizisin Ebubekir.

s5.JPG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar