Sayıştay Raporu'nda Konya Büyükşehir Belediyesi için flaş ‘antrenör’ detayı

Sayıştay Raporu'nda Konya Büyükşehir Belediyesi için flaş ‘antrenör’ detayı
Sayıştay Raporu'na göre, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin belgesi, lisansı ve sertifikası olmayan kişileri ‘antrenör’ olarak çalıştırdığını ortaya çıktı.

Sayıştay Raporu'nda flaş "Konya" detayı

Sözcü gazetesi yazarı Müslüm Evci’nin haberine göre, Sayıştay denetçileri konuya ilişkin rapora  “Yapılan incelemeye göre; İdare tarafından tarihleri arasında belediyenin şirketi olan Konya Sanat Kültür ve Spor A.Ş. üzerinden doğrudan hizmet alımı yöntemiyle spor okullarında çalıştırılmak üzere kısmi zamanlı uzman alımı gerçekleştirilmiştir. 

Bu şekilde personel istihdamı yukarıda ele aldığımız mevzuat uyarınca doğru olmayacaktır. İşin şekli açıdan mevzuata aykırı olmasıyla birlikte çalıştırılan personelin şartnamede belirtilen kriterleri taşımaması nedeni ile esasına yönelik usulsüzlüklerin de olduğu görülmüştür. 

UZMANLIK GÖSTEREN BELGELER YOK

Şartnamede futbol, basketbol, güreş, masa tenisi, hentbol, bocce, judo, karate gibi spor dallarında uzman personel çalıştırılmasını öngörmektedir. Belirtilen branşlardaki uzman personelin, nitelik ve spesifik olarak eğitim verdiği alanda uzmanlığı, sunulacak belgeler, sertifikalar ya da lisansla tevsik edilmelidir.

Ödeme evrakında ve puantaj listelerinde, tüm personelin ‘antrenör' olarak tarif edildiği görülmüş, bu yöndeki uzmanlığı tevsik edici belgelerin olmadığı anlaşılmıştır. Bu durum işin uzman personel eliyle yürütülmediği kanaatini oluşturmaktadır” notu düşüldü.

"YETERLİ EĞİTİCİ YOK" İDDİASI

Belediyeden ise Sayıştay'a verdiği cevapta, uzman personel için aranan şart ve kriterlerin, sertifika ve lisans belgelerinin, zaruretten dolayı sağlanamadığı ve yeterli eğiticinin olmamasından ileri geldiğini öne sürdü.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar