Sayıştay Başkanlığı için iki aday

Sayıştay Başkanlığı için iki aday
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nca, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayıştay 6'ncı Daire üyesi Mehmet Aksoy, Sayıştay Başkanlığı'na aday olarak belirlendi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Sayıştay adaylarını belirlemek üzere; AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında  toplandı.

Komisyonda, görev süresi 23 Haziran'da dolacak Sayıştay Başkanı adaylığı için seçim yapıldı. Komisyonda, başkan seçimi için önce 15 milletvekilinden oluşan 'Ön Seçim Geçici Komisyonu' belirlendi. 

İKİ ADAYDAN BİRİ...

Komisyonda ad çekme yöntemiyle, Tasnif Komisyonu oluşturuldu. Sayıştay Başkanlığı için mevcut Başkan Seyit Ahmet Baş, Abdullah Şimşek, Abdullah Doğru, Ahmet Tezcan, Beyami Özdemir, Mustafa Sakal, Ahmet Gümüş, Mehmet Aksoy, Fikret Çöker, Özcan Rıza Yıldız, Hasan Ayrancı ve Metin Yener aday oldu.

Ön Seçim Geçici Komisyonu'nda yapılan seçimde, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener 10, Sayıştay 6'ncı Daire üyesi Mehmet Aksoy 8 oy aldı.

Seçim sonucuna göre en fazla oyu alan, Yener ve Aksoy'un isimleri TBMM Genel Kurulu'na bildirilecek. İki adaydan biri Genel Kurul'da yapılacak gizli oylamada Sayıştay'ın yeni başkanı seçilecek. Sayıştay Başkanlığı seçiminin önümüzdeki hafta Genel Kurul’da yapılması planlanıyor. (DHA)
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar