Şarkıcı Simge Sağın hastaneye kaldırıldı

Şarkıcı Simge Sağın hastaneye kaldırıldı
Şarkıcı Simge Sağın, tatil için bulunduğu ABD seyahati dönüşünde uçakta mide bulantısı şikayetinde bulunmasının ardından apar topar hastaneye kaldırıldı.

ABD seyahati dönüşünde yolculuk sırasında rahatsızlanan Simge Sağın, uçakta yapılan ilk müdahalenin ardından apar topar hastaneye kaldırıldı.

Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle tedavi altına alınan Simge Sağın'a koronavirüs şüphesiyle yapılan test negatif çıktı.

Ünlü şarkıcının havalimanında yediği yemek sebebiyle zehirlendiği belirtilirken kanındaki mikrobun azaltılmaya çalışıldığı öğrenildi.

DEHİDRATASYON SEBEBİYLE TEDAVİ ALTINDA

Simge Sağın'ın sağlık durumuyla ilgili ilk açıklama ise şarkıcının doktoru Opr. Dr. Serdar Demiral'dan geldi.

Simge Sağın'ın tedaviye cevap verdiği belirten Opr. Dr. Serdar Demiral, "Hastamız Simge Sağın, yoğun bulantı- kusmaya bağlı dehidratasyon nedeniyle takip ve tedavi altındadır" şeklinde konuştu

DEHİDRATASYON NEDİR?

Sıvı kaybı vücudunuzun aldığınız miktardan daha fazla sıvı kaybetmesi durumunda oluşur. 

Bu durumda vücudunuz normal işlevlerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu yeterli su ve diğer sıvılara sahip değildir. Kaybedilen suyu geri koymadığınız takdirde su kaybı yaşarsınız.

Sıvı kaybının başlıca nedenleri arasında ishal, kusma, yüksek ateş ya da aşırı terleme yer alır. 

Sıcak havalarda ya da spor yaparken sıvı tüketmemek de sıvı kaybına neden olabilir. 

Herkes su kaybı yaşayabilir yalnız riskin en yüksek olduğu grup okul çağındaki çocuklar, ilerlemiş yaşlardaki yetişkinler ve kronik bir rahatsızlığı olanlardır.

Daha fazla sıvı tüketme koşuluyla hafif veya orta dereceli su kaybını her zaman normal su seviyesine geri çevirebilirsiniz ancak ağır su kaybı acil tıbbi tedavi gerektirir. 

En güvenli yaklaşım su kaybına karşı önlem almaktır. Sıcak havalarda, hastalık veya spor yapma durumunda ne kadar su kaybettiğinizi gözlemleyin ve kaybettiğiniz miktarı geri kazanmak için yeterince sıvı tüketin.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar