Saray'ın 30 milyon harcadığı konseri bakın kaç kişi izledi

Saray'ın 30 milyon harcadığı konseri bakın kaç kişi izledi
Cumhurbaşkanlığı'nın 30 milyon liradan fazla bütçe ayırarak yaptığı seyircisiz konserlerin ilkini sadece 7 bin 600 kişi izledi.

Korona virüs salgını kapsamında “Biz bize yeteriz” kampanyasıyla halktan bağış toplayan Cumhurbaşkanlığı'nın 30 milyon liradan fazla bütçe ayırarak çekimini yaptığı ve YouTube'dan yayınladığı seyircisiz konserlerin ilkini sadece 7 bin 600 kişi izledi.

Cumhurbaşkanlığı, İstanbul Kuruçeşme’de Boğaz’a sıfır olan otoparka dev bir sahne ile ses ve ışık sistemleri kurdurarak seyircisiz konser çekimleri yaptı. Kurulan devasa sahne ile ışık ve ses sistemleri için 1,5 milyon lira harcanırken, sanatçılara yapılan ödemelere harcanan miktarın en az 30 milyon liraya ulaştığı ortaya çıktı. Konserlerin ilki dün akşam İletişim Başkanlığı'nın YouTube hesabından yayınlandı fakat Ajda Pekkan'ın sahne aldığı 1,5 saatlik konseri sadece 7 bin 600 kişi izledi. Konser başlarken ise sadece 367 kişinin konseri izlemek için hazır olduğu görüldü.

Cumhurbaşkanlığı forsu olan sahnenin karşısında seyirciler yoktu. Dışarıdan görünmemesi için de çevresi brandalar ile kapatılarak Cumhurbaşkanlığı tarafından “Evde Kal Konserleri” düzenlendi. Ajda Pekkan, Sinan Akçıl, Alişan, Hakan Peker, Funda Arar, Demet Akalın, Mustafa Ceceli, Sibel Can, Zerrin Özer, Muazzez Ersoy’un aralarında bulunduğu 60 isim seyircisiz konserler verdi ve kayıt yapıldı.

ORGANİZASYON YANDAŞA

Bu konserler Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın YouTube kanalında 8 Haziran’dan itibaren bir ay boyunca her akşam saat 21.00’de yayınlanacak. İlerihaber'in aktardığına göre organizasyonu düzenleyen Polat Yağcı ise, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile biliniyor. Cumhurbaşkanlığı’nın tüm konser organizasyonlarını düzenleyen Polat Yağcı daha önce şarkıcıları defalarca Erdoğan’la buluşturmuştu. Öte yandan sadece sahne için 1,5 milyon TL harcandığı iddia ediliyor.

Çekimlere katılan isimlerin geçmişte konser başına aldıkları ücretler 60 bin lira ile 250 bin lira arasında değişiyor.

CAN YILMAZ DA ŞAŞIRDI 

Cem Yılmaz’ın ağabeyi Can Yılmaz, konser devam ederken yaptığı paylaşımda “367 kişi izliyor olamaz di mi?” diye yazarak şaşkınlığını dile getirdi. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar