Saray'dan Pakize anne hakkında geri adım!

Saray'dan Pakize anne hakkında geri adım!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba hakkındaki şikayetinden vazgeçtiklerini mahkeme heyetine bildirdi. Bu sabah yapılan mahkemede, Pakize Ana'nın beraatine karar verildi.

2017 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla hakkında 4 yıl hapis istemiyle dava açılan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, bugün hakim karşısına çıktı.

Yeniçağ'ın haberine göre, duruşmayı takip etmek için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcıları Berna Sukas, Şenol Sunat, Tuğba Vural Çokal ile İYİ Parti Milletvekilleri Ümit Özdağ, Ayhan Erel, Feridun Bahşi ve Yasin Öztürk de duruşmayı takip etmek için Ankara Adliyesi'ne geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Kardak kahramanı olarak bilinen FETÖ kumpaslarının mağdurlarından Ali Türkşen de, Pakize Akbaba'ya destek için Ankara Adliyesi'ne gelenler arasında yer aldı.

MERAL AKŞENER AKBABA'YI KAPIDA KARŞILADI

Duruşmayı takip etmek için Ankara Adliyesi'ne gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Pakize Akbaba'yı mahkeme salonunun kapısında karşıladı. Akşener, Pakize Akbaba'ya sarıldı ve kendisinin yanında olduklarını bildirdi.

75540287-2552094154907577-8847821638385795072-n.jpg75388290-2451501088249877-2621377171070910464-n.jpg

PAKİZE AKBABA DURUŞMA ÖNCESİ YENİÇAĞ'A KONUŞTU

Pakize Akbaba, saat 10.00’da Ankara Adliyesi’nde görülecek duruşma öncesinde ilk Yeniçağ’a konuştu.

Akbaba şunları söyledi;

"Ben önce Türk milletinin onuru, gururu diyorum. Türkiye’nin davası diyorum. Tedirgin değilim. Merak ettiğim bir şey var, acaba hakim bana ne soracak. İkincisi ise şu; çok mutluyum. Ceza alsam bile umrumda değil. Zindanlara atılsam da umrumda değil. Şehit Namık Ayhan Akbaba üzülüyor mu diye düşünüyorum. Üzülmemesini istiyorum. Çünkü annesinin onurudur, gururudur.

Ben vatan için evlat verdim. Zaten kalbim sızlıyor. Bir şehit anasının hakim karşısına çıkarılması ne dünya tarihinde ne de Türkiye tarihinde var. Bunu bana yapanlar utansın. Onların vicdanı sızlasın. Benim vicdanım rahat. Bu benim madalyamdır. Ben susmayacağım. Polisi, askeri görünce ‘oğlum ben şehit anasıyım, dualarım sizinle’ diyorum. Şimdi siz bütün işiniz bitti, Pakize anayı hakim huzuruna çıkarın. Aman ne güzel yapmışsınız. Teşekkür ediyorum diyorum.

Sayın Hulusi Akar o selamı geç verdiniz. O selamı arkadaşlarınız zindandayken verecektiniz. Oğlum, sen vatan için şehit oldun ama annen hakim karşısında. Ne mutlu Türküm diyene. ‬"

p3-009.jpgp2-012.jpg

Şehit Anaları Derneği Sözcüsü Beyza Tufan ise, "Biz Türk milletinin vicdanına havale ediyoruz. Bu davanın tarihi tam da Nazlı Ilıcaklar, Ahmet Altanların serbest kaldığı günlere denk geldi. Bu yaşananları Türk milletinin aklı ve vicdanına havale ettik. Adalete güveniyoruz. Pakize annenin yanındayız. Türk milleti arkasında. İnşallah hayırlı haberlerle çıkacağız" dedi.

DURUŞMADAN DETAYLAR

Şehit Anaları Derneği Pakize Akbaba'nın "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla hakkında 4 yıl hapis istemiyle açılan dava Ankara Adliyesi'nde görüldü.

Pakize Akbaba hakime, "Oğlunuz şehit olduktan sonra ne sıkıntılar yaşadınız. Kanun ne kadar sizin yanınızdaydı. Bunları sormanızı bekliyordum. Teşekkür ederim." dedi.

Duruşmaya, Erdoğan'ın diğer avukatının gelmesinin ardından, Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba hakkındaki şikayetinden vazgeçildiği mahkeme heyetine bildirdi. Mahkeme, Pakize Ana'nın beraatine karar verdi.

DURUŞMANIN ARDINDAN AÇIKLAMA

Duruşmanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Pakize Akbaba açıklamalarda bulundu.

Ağbaba, "Bir utanç davası bu. Bir şehit annesini yapmış olduğu konuşmadan dolayı, Pakize anneyi bugün adliye koridorlarında süründürdüler. Bu utanç onlara yetti. Sehven şikâyetçi olduklarını söyleyerek davadan vazgeçtiler. Ama Cumhurbaşkanı’na eleştiri yüzünden yirmi binin üzerinde insan yargılanıyor. Pakize anneden bir rövanş alınmaya çalışıldı. Toplumun tepkisinin ardından sehven şikâyetçi olduklarını belirterek davadan vazgeçildi." dedi.

Pakize Akbaba ise şunları kaydetti: "Dünyada hiç görülmeyen bir dava. Türkiye Cumhuriyeti adına utanıyorum. Şehit anası evladını vermiş. Evlat hasretiyle dört duvar arası zindan olmuş. Dava açılıyor. Neymiş efendim hakaret etmişim. Hakaret etmek bana yakışmaz. Ben o kişiliği taşımıyorum. Siz bebek katili Öcalan’ın mektubunu okudunuz, yerli ve milli dediniz. 74 şehidin katilini TRT’ye çıkardınız. Ben burada nasıl susacağım soruyorum kamuoyuna. Bir şehit anası olarak, halen vatan için çalışıyorum. Bundan sonra da konuşacağım, daha çok konuşacağım. Pakize ana susarsa Türkiye susar. Unvanım Pakize ana oldu. Adımız vatan soyadımız şehit oldu. Şimdi yüce Türk milleti Pakize Ana Türkiye’dir diyor. Türkiye susar mı, size soruyorum. Boynumu mu bükeyim. Yalakalık mı yapayım bazı sanatçılar gibi. Ben şehit anasıyım, ben cumhuriyet kadınıyım. Ben Atatürk’ün izinden giden anayım"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar