Şanlıurfa'da müzisyen Hüseyin Dörtkardeş isyan etti! Kendi ülkemizde mülteci olduk

Şanlıurfa'da müzisyen Hüseyin Dörtkardeş isyan etti! Kendi ülkemizde mülteci olduk
Şanlıurfa'da düğünlerde ve sıra gecelerinde müzisyenlik yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Dörtkardeş, pandemi nedeniyle ekonomik çöküş yaşadı. Duruma isyan eden Dörtkardeş, müzik aletini yere atıp çekiçle vurdu.

Şanlıurfa'da müzisyen Müzisyen Hüseyin Dörtkardeş, ANKA Haber Ajansı’na konuşarak pandemi döneminde yaşadığı ekonomik bunalımına isyan etti. 


Dörtkardeş,“Buradan Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Artık malzemeleri atıp kırıyoruz” diyerek elektronik müzik donanımını yere fırlatıp, çekiçle vurdu.

“KENDİ MEMLEKETİMİZDE MÜLTECİ OLDUK”


Müzisyen Hüseyin Dörtkardeş, “Bizler Şanlıurfalı müzisyenler olarak çok zor durumdayız. Bir yıldır Covid-19 salgını nedeniyle herhangi bir yardımdan faydalanamıyoruz. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Allah rızası için Şanlıurfa’daki olsun Türkiye genelindeki müzisyenler olsun gerçekten sıkıntılar içindeyiz. Şu an iş yerim kapalı evim kira durumumuz gözler önünde. Yani bin TL’lik aylık aldık, ama çoğu yararlandı çoğu da yararlanmadı. Kendi memleketimizde mülteci olduk. Durumumuz içler acısı üç evladım var, kiracıyım kiramı ödeyemiyorum. Yani bin TL’lik aylık aldık ama çoğu yararlandı çoğu da yararlanmadı” diye konuştu.

 

 

"BU İNSANLAR NASIL MÜCADELE EDECEK?”


Şanlıurfalı müzisyenlerin durumuna dikkat çekmek için müzisyen Dörtkardeş’in müzik aletini parçalama görüntülerini sosyal medyada paylaşan CHP Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, “Düğün salonları ve sıra gecelerinde çalarak geçimini sağlayan bu kardeşimiz, seslerini cumhurbaşkanına duyurabilmek için çekiçle müzik aletini kırıp parçalamış. Devletin verdiği komik yardımdan çoğu müzisyenin de yararlanamadığı bu durum daha ne kadar devam edecek? Kaderine terkedilen bu insanlar zorlu hayat şartlarıyla nasıl mücadele edecek?” açıklamasını yaptı.

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar