Samsun'da esnaf Meral Akşener’e göçmenlerden dert yandı

Samsun'da esnaf Meral Akşener’e göçmenlerden dert yandı
İYİ Parti lideri Meral Akşener “Memleket Gezileri” kapsamında yaptığı ziyaretlere Samsun’un İlkadım ilçesinde devam ediyor. Gün boyu siftah yapamadığını söyleyen hediyelik eşya satan esnaf, “Pakistanlı, Iraklı, Suriyeliler destek alırken biz niye açız? Ben bu sorunun cevabını istiyorum. Devletin verdiği parayla benimle pazarlık yapıyorlar” sözleriyle dert yandı.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Meral Akşener’e dükkan kirasını çıkarabilmek için çalıştığını ve cebine 100 lira koyamadığını söyleyen  hediyelik eşya satan esnaf “6 aydır sadece dükkan kirasını çıkarmak için çalışıyorum. Kapatıp gideceğim ama 43 yaşındayım, çocuğum var kapatamıyorum. Asgari ücreti bırakın kendi cebime 100 lira almadan eve dönüyorum. Ekonomik durum evime yansıyor, mutsuz oluyorsun. İki yaşında çocuğum var onun ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağımızı düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız kredi verdi ama ben ödeyeceğim onu yine. Kiraya yüzde 15 zam geldi, 5 bin 777 lira oldu ve ben daha siftah yapmadım. Eskiden hastanede taşeron firmada çalışıyordum, ayrıldım. Herkes başörtüsü, AKP dedi. Torpilim yoksa aç mı kalayım. İş bulmak için ya dayak yiyeceksin dikkat çekmek için ya da avazın çıktığı kadar bağıracaksın.” diyerek isyan etti.

İYİ Parti lideri, esnaf ziyaretine kuruyemiş sanat esnaf ile devam etti. Asgari ücret alan bir vatandaşın kuruyemiş almasının hayal olduğunu belirten esnaf, “Asgari ücretli birinin kuruyemiş yemesi mümkün değil. Ailemin yardımıyla geçinebiliyorum. Eşim okul öncesi öğretmeni, 7 senedir atama bekliyor. Sizden isteğimiz 3600 ek gösterge verilmesi ve asgari ücretten vergi alınmaması. Asgari ücretle çalışanların ev, araba alması tamamen hayal” dedi.

Meral Akşener, Samsun’da İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.  Akşener burada basına yaptığı açıklamada “Samsun’u diğer şehirlerimize göre gelir düzeyi daha yüksek bir şehir olarak biliriz, öyle inanırız. Bunun doğru olmadığını gördük çünkü insanlarda gelir seviyesi çok düşmüş. İşsiz genç sayısında büyük bir artış gözlemledik. Çiftçinin feryadı diğer şehirlerdeki gibi çok yüksek. Esnaf kendini toparlamaya çalışıyor fakat vatandaşın alım gücünün düşük olması sebebiyle yeterince satış yapamamaktan şikayetçi. Türkiye’nin her bir noktası bizim için çok önemli fakat Samsun’un yeri ayrı. Çünkü Samsun kurtulan değil kurtaran şehir. İlkadım ilçesi de ilk adımın atıldığı yer. Elbette manevi açıdan bizim için çok değerli. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun, İstiklal Savaşı’nın başlamasının, özgürlüğün, hürriyetin oluşmasının ilk adımı.” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar