Şampiyonlar Ligi'nde destansı zafer

Şampiyonlar Ligi'nde destansı zafer
Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan RB Leipzig-Atletico Madrid maçı nefes kesti. İspanyol devini 2-1'lik skorla geçen Leipzig, kulüp tarihinde ilk kez Devler Ligi yarı finaline yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nde destansı zafer

Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan çeyrek finak mücadelesinde Alman temsilcisi RB Leipzig İspanyol devi Atletico Madrid ile karşılaştı. 

Portekiz'deki Estadio Jose Alvalade Stadı'nda seyircisiz oynanan karşılaşmayı Leipzig 2-1 kazanarak yarı finale yükselmeyi başardı.

Kulüp tarihinde ilk kez yarı finale yükselen Julian Nagelsmann'ın ekibi, Leverkusen ve Villarreal'in ardından tarihte kendi yerel ligini kazanamayıp Devler Ligi yarı finaline yükselen 3. takım olarak tarihe geçti.

EN GENÇ TEKNİK DİREKTÖR

33 yaşındaki deneyimli teknik direktör Nagelsmann, Şampiyonlar Ligi tarihinde yarı final oynayacak en genç teknik direktör olacak. Alman çalıştırıcı, bu unvanı 2004 yılında 35 yaşındayken Monaco'ya final oynatan Didider Deschamps'ın elinden aldı.

leipzig1.jpg

İLK YARI GOL SESİ ÇIKMADI

Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken sessizliği bozan gol 50. dakikada Leipzig adına Daniel Olmo'dan geldi. Yenik duruma düştükten sonra ataklarını sıklaştıran Atletico Madrid'de 58. dakikada Joao Felix oyuna girdi, 71. dakikada ise kendisine yapılan penaltıyı gole çevirerek maça dengeyi getirdi. Dakikalar 88'i gösterdiğinde ise sahneye çıkan Tyler Adams, Leipzig'i bir kez daha öne geçirerek skoru 2-1 yaptı ve maç skorunu belirledi.

PSG'NİN RAKİBİ OLDU

Leipzig, koronavirüs nedeniyle eleme usulü oynanan organizasyonun yarı finalinde geçtiğimiz gün Atalanta'yı 2-1'lik skorla geçen Fransız devi Paris Saint-Germain'in rakibi oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar