Şampiyon belli oldu ama damatların savaşı bitmedi

Şampiyon belli oldu ama damatların savaşı bitmedi
2019/2020 sezonunun şampiyonu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "ben kurdum" dediği Başakşehir oldu. Erdoğan'ın damadı Bakan Berat Albayrak'ın yayın organları ise Başakşehir'in şampiyonluğunu "şaibeli" olarak yorumladı.

UĞUR CAN BİÇER - GÜNBOYU

Başakşehir, Süper Lig'in bitimine 1 hafta kala 2019/2020 sezonunun şampiyonu oldu. 

Başakşehir aynı zamanda Süper Lig'de Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Bursaspor ve Trabzonspor'un ardından şampiyon olan 6. takım oldu. 

Sezon boyunca şampiyonluk yarışında yer alan Trabzonspor Ünal Karaman ile yolları ayırmış ve yerine Hüseyin Cimşir getirilmişti. 

Cimşir yönetiminde çıkış yakalayan Trabzonspor son haftalarda aldığı mağlubiyet ve beraberliklerle şampiyonluğu Başakşehir'e kaptırdı. 

BİLAL ERDOĞAN DA KATILDI

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yeğeni Müge Gülbaran ile evli olan Göksel Gümüşdağ'ın başkanlığını yürüttüğü Başakşehir'in şampiyonluk gecesine Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan oğluyla birlikte eşlik etti. 

bilal.jpg

Erdoğan'ın bir diğer damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da koyu bir Trabzonspor taraftarı olarak biliniyor.  

berat-001.jpg

Başakşehir'in şampiyon olmasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'a ait olan Turkuvaz Medya yayın organları Başakşehir'in şampiyonluğunu "şaibeli" olarak niteledi. 

"MASKELİ BALO" BENZETMESİ

Dün akşam oynanan maçların ardından A Spor kanalında yorumculuk yapan eski hakem Erman Toroğlu, "Maskeli balo oynandı. Balonun esas oğlanı şampiyon oldu. Tebrik ediyorum onları, içeride, dışarıda iyi oynadılar. O statta benim anlayamadığım şeyler oldu. Yıllarca oluyor, beni savcılığa filan veriyorlar ama ben bu senenin adını maskeli balo koydum." şeklinde konuştu. 

erman.jpg

HAKEM HATALARI VURGUSU 

A Spor'da yorumculuk yapan diğer bir isim olan Reha Kapsal da yaptığı açıklamada, "Bu kadar şaibeli bir sezon daha yaşanmadı. Bu kadar hakem hatasının insanların gözüne sokulduğu bir sezon daha geçilmedi. 4 büyük kulübe sırayla kademeli hakem hatalarının olduğu. Bu kadar bariz maçların bir taraftan diğer tarafa verildiği. Küme düşen takımlar için de aynısı. Şampiyonluk yarışından takımların bu kadar alaşağı edildiği bir sezon olmadı" ifadelerini kullandı. 

Fotomaç gazetesinde bugün yayımlanan "Süper Lig'in en şaibeli" başlıklı haberde ise Başakşehir'in şampiyonluğa ulaştığı 2019-2020 sezonu tarihe "En şaibeli sezon" olarak geçti. Başakşehir sezon boyunca perde arkasındaki güçlerce kollandı." ifadeleri kullanıldı. 

fotomac1.jpg

Takvim gazetesinde de bugün yayınlanan haberde Başakşehir'in şampiyonluğu "Karanlık sezonun karanlık şampiyonu" diye verildi.

takvim.jpg

Trabzon Barosu tarafından Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ hakkında Türkiye Futbol Federasyonu içerisinde örtülü bir yapı kurduğu, Başakşehir Kulübü’nü şampiyon yapmak ve Trabzonspor’u şampiyonluk yarışından kopartmak amacıyla hakemler üzerinden operasyon çektiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu. 

Bu haberler Albayrak gurubu tarafından ve Trabzon yerel medyası tarafından da şöyle haberleştirilmişti: 

foto2-003.jpgaspor.jpgahber.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar