Samet Güzel: Volkan Demirel, 20 yıl daha derbi kaybetmezdi

Samet Güzel: Volkan Demirel, 20 yıl daha derbi kaybetmezdi
Fenerbahçe'nin eski tercümanı Samet Güzel, Volkan Demirel'in aktif futbol yaşantısını devam ettirmesi durumunda 20 yıl daha Galatasaray'a karşı mağlubiyet görmeyeceğini söyledi.

Fenerbahçe'de Alex'e yakınlığı ile bilinen, Brezilyalı'nın takımdan ayrılmasının ardından kendisi de görevi bırakan eski tercüman Samet Güzel, derbi öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Sansürsüz Futbol adlı Youtube kanalında Ahmet Ercanlar'ın konuğu olan Samet Güzel, Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ve golsüz eşitlikle sona eren kavgalı maçta Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano ile arasında yaşananlara değindi.

"BUNU ÇEVİREMEM" DEDİM 

Lugano, Emre Aşık ile kavga edip kırmızı kart görmüştü. Beni ve hakemi yanına çağırdı ve 'Hakeme söyle, kendisi ırkçı' dedi. 'Bunu çeviremem' dedim. 'Çevir lütfen' dedi yine 'Çeviremem' dedim. Gözlerini açtı ve bana 'Samet işini yap' dedi. Tabi ben çevirmedim. Çünkü çevirirsem 2 maç alacaksa, cezası 100 maça çıkardı.

Bir gün Lugano tesislerden elinde bir paketle çıkıyordu. 'Bu ne?' dedik 'Göreceksiniz' dedi ve gitti evine. Daha sonra öğrendik ki Lugano rejenerasyonu hızlandırması için kendisine oksijen çadırı almış. Maç sonraları oksijen çadırında uyuyormuş.

Geçen sene Luciano Galatasaray derbisi için İstanbul'a gelmişti. O maçtaki heyecanını anlatamam. Sanki kendi oynayacakmış gibi... 'Şu an sahaya çıksam oynarım' demişti.

DEİVİD'İN KAVGASI 

"İnönü'deki bir derbide devre arası Emre abi ile Deivid kavga etmişti. Soyunma odasında gördüğüm en güzel kavgalardan biriydi. Klas bir kavgaydı. Gördüğüm en kolay çözülen kavgalardan da biriydi.  En son Emre Abi'nin belinde havalara uçtuğumu hatırlıyorum. Ama sahaya çıkmadan çözdüler. Maçın stresi, heyecanla bir anda yükseliyorlar ama bir anda kesiliyor ve saha içinde aynı hedef uğruna savaşan adamlar oluyorlar." 

"VOLKAN DEMİREL'İN ÖFKESİNİ HATIRLIYORUM" 

Volkan Demirel’in Lincoln’u kovduğu maçta öfkesini hatırlıyorum. Herhalde bir 20 sene daha oynasa kaybetmezdi. Derbiyi her şeyiyle yaşayan bir adam.

İnönü'deki bir Beşiktaş derbisi öncesi Volkan Demirel sahaya çıktı. Ellerini cebine soktu ve orta sahaya kadar gidip orada durdu. Durunca Volkan'a karşı negatif bir tezahürat başladı. Volkan onu dinledi dinledi ve sonra soyunma odasına dönüp 'Ben hazırım' dedi.

Ekip çok önemli. Maçın heyecanını yaşatan ekip. Cristian ilk Galatasaray derbisi öncesi sürekli soru soruyordu. Taraftar daha mı heyecanlı oluyor? Maç içinde kavga çıkar mı? vs... Ben tabi doldurdum da doldurdum Cristian'ı. Cristian’a herhalde aşırı bir doz verdim. Maç günü bir baktım Cristian ısınma esnasında Arda ile kavga ediyor. Şu meşhur kavga..

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar