"Salgınla mücadele siyaset üstüdür" diyen Fahrettin Koca bakın ne yaptı

"Salgınla mücadele siyaset üstüdür" diyen Fahrettin Koca bakın ne yaptı
İstanbul'da gerçekleşen pandemi toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeniden en çok tartışılan isimler arasına girdi. Daha önce "Salgınla mücadele siyaset üstüdür" diyen Fahrettin Koca, kendi sözünü unutarak İstanbul'daki toplantıya CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu çağırmadı.

Türkiye'de korona virüs vaka sayısı her geçen gün artarken, yapılan hamlelere siyasetin korona virüsle mücadelenin önüne geçtiğini gösterdi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz aylarda siyasetin korona virüsle mücadelenin önüne geçtiği eleştirilerine ilişkin yaptığı açıklamada "Salgınla mücadele siyaset üstüdür. Basit bir sağlık sorunu bile ayrıma izin vermez. 93 milyon aynı tarafta yer almalıyız. Kimsenin mücadelenin dışında kalmaya hakkı da yoktur. Sorumluluğumuzu yerine getirme çabası içinde olmalıyız. siyasete malzeme edilirse sağlık kaybeder" ifadelerini kullanmıştı. 

koca1-006.jpg

SÖZLERİNİ ÇABUK UNUTTU

İstanbul'da artan korona virüs vakalarının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, il sağlık müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimler ile birlikte, salgının İstanbul’daki seyrine ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi. 

koca2-008.jpg

İMAMOĞLU TOPLANTIDA YOK

"Salgınla mücadele siyaset üstüdür" açıklamasını yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'a ilişkin gerçekleştirdiği toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu toplantıya çağırmadı. İmamoğlu'nun toplantıya çağırılmamasına büyük tepki gösterildi.

CHP'DEN TEPKİ

Pandemi toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrılmamasına CHP'den sert tepki geldi. 

CHP’den yapılan açıklamada, "İstanbul'da vaka sayısının Türkiye genelinin %40'ına ulaştığı resmen açıklanırken, alınacak tedbirle ilgili yapılan toplantıya İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun çağırılmaması skandaldır. Ülkeyi yönetemedikleri gibi herhangi bir krizi de yönetemediklerinin ispatıdır. Saray iktidarı, İstanbul’da yaşadığı seçim hezimetinin intikamını İstanbullular’dan alamaz. Halkımızın sağlığından daha önemli bir şey yoktur. Kibirli saray yöneticileri ve bu yanlışla adını kirleten Dr. Fahrettin Koca sağlığı siyasallaştırma yanlışından derhal dönmelidir" ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar