'Salgında 5 milyon kişi internet alışverişiyle tanıştı'

'Salgında 5 milyon kişi internet alışverişiyle tanıştı'
İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, korona virüs salgını sürecinde alışveriş alışkanlıklarının değişerek, 5 milyon kişinin internet alışverişiyle tanıştığını açıkladı.

'5 milyon kişi internet alışverişiyle tanıştı'

İSTİB’den yapılan açıklamada Kopuz’un görüşlerine yer verildi: “Bankalararası Kart Merkezi’nin verdiği bilgilere göre daha önce internetten alışverişte bir kez bile kullanılmayan 5 milyon kredi kartı bu dönemde internet alışverişi için kullanıldı. Bu veri, 5 milyon kişinin internet alışverişiyle yeni tanıştığını gösteriyor. İnternetle ilk kez tanışan bu tüketiciler, büyük ihtimalle, salgın bittiğinde de internetin rahatlık ve avantajlarından yararlanmaya devam edecek.”

Elektronik ticaretin, yıllar içinde gelmesi beklenen seviyeye birkaç ayda ulaştığını vurgulayan Kopuz, araştırmaların internet üzerinden yapılan gıda alışverişlerinde yüzde 200’e varan artışlar olduğunu gösterdiğini belirtti.

Mart ve nisan aylarında kredi kartıyla yapılan alışverişlerde internetin payının yüzde 24’e ulaştığını vurgulayan Kopuz, “Yani kredi kartıyla yapılan her 4 liralık alışverişin 1 lirası internetten yapıldı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar