Saldırıya uğrayan İYİ Partili Mustafa Bıyık konuştu: Öldürmeye yönelikti

Saldırıya uğrayan İYİ Partili Mustafa Bıyık konuştu: Öldürmeye yönelikti
Silahlı saldırıya uğrayan Trabzon Yomra Belediye Başkanı İYİ Partili Mustafa Bıyık, uğradığı silahlı saldırının detaylarını anlattı. Bıyık, saldırının kendisini öldürmeye yönelik olduğunu açıkladı.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, uğradığı silahlı saldırının detaylarını anlattı. Bıyık, saldırganın yüzünü tam olarak göremediklerini kimliğine ilişkin tahminlerin ise emniyet ile paylaşılacağı bilgisini verdi. Bıyık, “Yüzünü çok göremedik çünkü çok ani oldu. Sanırım 20’li yaşlarında bir gençti. 5 el silah sıkıldığına dair tespit yapıldı. Belediye binasına 3 el silah isabet etti” dedi.

Kim olduğuna dair tahminlerinin olduğunu ifade eden Bıyık, “Belediyelerden hukuksuz taleplerde bulunan kişiler mevcut. Ama kimseyi zan altında bırakmak doğru değil. İfade sonrasında bizim düşüncelerimizle örtüşüp örtüşmediğini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

"ÖLDÜRMEYE YÖNELİKTİ”

Tele1'de yer alan habere göre, belediyeden hukuksuz beklentileri olan vatandaşların olduğuna değinen Bıyık, “Olumsuz tavırlarla karşılaştığımız durumlar oluyordu ama kimseyi zan altında bırakmak doğru değil” dedi. Bıyık olayı şu ifadelerle anlattı:

Belirgin bir şiddet durumuyla karşı karşıya değildik ancak 8.30 gibi belediyeye ulaştığım zaman bir silah sesi duydum. Belediyenin camlarının kırıldığını görünce saldırganın olay yerinden kaçtığını gördüm. Bu saldırıyı yapan kişinin belediye başkanıyla ilgili husumetinden kaynaklandığını düşünmüyoruz. Azmettiricisinin olduğunu düşünüyoruz.

Siyasi bir saldırı olacağını düşünmüyorum. Çeşitli istifalarla karşılaştık ve kargaşalar oldu ancak hepsi siyasi bir mücadeledir. Bu mücadele hiçbir zaman kavgaya dönüşmedi. İYİ Parti ve AKP arasındaki siyasi olayın bir uzantısı olduğunu düşünmüyorum.

Olay anında durumu fark edemedim ama videolardan izlemiş olduğum kadarıyla 5-6 metre mesafeden ateş ettiği görülüyor. Öldürmeye yönelik bir saldırı olduğu videolarda görülüyor. Belediyeye nasıl girdiğime dair önceden yapılmış bir tespit var. Korkutmaya yönelik olacak olsa belediyenin uzağından saldırı yapılabilirdi ama 5 metre mesafe olması öldürmeye yönelik olduğunu gösteriyor.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Trabzon'da bu sabah, Yomra Belediye Başkanı'na yapılan silahlı saldırının azmettireni de, zanlısı da silahıyla birlikte, emniyet güçlerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı Sn. Mustafa Bıyık'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

soylu-006.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar