'Şakkadanak dolar satan' ekonomist Necmettin Batırel'den çok konuşulacak yeni analiz

'Şakkadanak dolar satan' ekonomist Necmettin Batırel'den çok konuşulacak yeni analiz
Yaptığı açıklamalarla sosyal medyada çok konuşulan ve 'şakkadanak ekonomist' olarak adlandırılan Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel katıldığı canlı yayında yine çok konuşulacak ekonomik açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Avrupa ve ABD'den daha iyi durumda olduğunu iddia etti.

Tarkan Kaleli'nin sunduğu BBN Ekonomi programına konuk olan Ekonomist Necmettin Batırel ve Ekonomist Erdal Özel, canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ekonomist Necmettin Batırel, "Türkiye'de insanların borcu son derece az. Avrupa ve ABD'de yaşayanlar borçlarından nefes alamıyor." şeklinde bir iddia ortaya attı.

"KORKUNÇ BİR RAKAM"

Batırel, “(15.19 Bakın bugün Almanya'da açıklandı. Yıllık enflasyon Kasım ayında 5.2 olmuş ya. 5.2 olmuş ama rakam küçük gelebilir ama bakın Almanya'da enflasyon yıllık bazda yüzde 1.7'ydi daha önce. 3 kat artmış. Yani bizde enflasyon yüzde 20, Almanya'da yüzde 60 olmuş. Bu korkunç bir rakam" ifadesini kullandı. 

 

"TÜRKİYE'DE RAHATLIKLA PARA AYIRILABİLİYOR"

Türkiye'deki ekonomik görünümün Avrupa ve ABD'den daha iyi olduğunu ifade eden Batırel, '26,23 Türkiye'de hane halkı borçluluk oranı son derece düşük yüzde 16,6 ya. 26,33 Türkiye'de borçluluk oranı düşük Almanya'da yüzde 70 ABD'de yüzde 90'a ulaşmış vaziyette, borçluluk oranları.

İnsanlar nefes alamıyorlar. Ellerine geçen bütün parayı borçlarına ödüyorlar ama Türkiye'de öyle değil. Türkiye'de tüketime rahatlıkla para ayırabiliyor. Türkiye'nin büyüme hızı o yüzden ivme kazanıyor" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar