Sakarya'daki patlamanın ardından korkutan uyarı: Havada yüksek oranda...

Sakarya'daki patlamanın ardından korkutan uyarı: Havada yüksek oranda...
Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, uzmanlar ortaya çıkan dumanla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlamaların yaşanmasının ardından Dr. Alp Sirman önemli uyarılarda bulundu.

Fabrikanın denetimsiz olduğunu ve her yıl patlamalar yaşandığını belirten Dr. Sirman, “Sanayi sitesinde bu kadar patlayıcı depolanmamalı” dedi.

Sosyal Manşet'e konuşan Dr. Sirman, patlama sonucu ortaya çıkan renk ve pırıltı veren kimyasalların dumanı de ilgili de önemli uyarılarda bulundu. “Yakın yerleşim bölgelerinin boşaltılması gerekebilir” uyarısı yapan Dr. Sirman, “Havada yüksek oranda kanserojen gaz olabilir” dedi.

METEOROLOJİ RÜZGARA GÖRE UYARI YAPMALI

İşte Dr. Sirman’dan çarpıcı uyarılar:

Bu fabrikanın ilk patlaması değil. Patlama çok güçlü olmuş ve basınç her yerden hissedilmiş. Havada yüksek oranda zehirli kanserojen gaz ortaya çıkmış olabilir. Rüzgar güneybatıdan esiyor. Kuzeydoğudaki yerleşim yerleri uyarılmalı. Meteoroloji rüzgara göre uyarı yapmalı. Rüzgar yerleşim bölgesine doğru gelirse boşaltmak mantıklı olabilir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar