Sakarya'da kolon kanseri hasta nadir ameliyat yöntemiyle sağlığına kavuştu

Sakarya'da kolon kanseri hasta nadir ameliyat yöntemiyle sağlığına kavuştu
Sakarya'da kolon kanseri hastanın, kalın bağırsağında bulunan tümörün nadir yapılan ameliyat sayesinde temizlenmesiyle böbrekleri kurtarıldığı görüldü.

Kolon kanseri hasta böyle sağlığına kavuştu!

Sakarya'da yaşayan kalın bağırsak kanseri Murat Kara (40), tedavi için Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Burada ameliyat öncesi yapılan incelemelerde tümörün tekrar kalın bağırsakta nüksettiği, aynı zamanda da hastanın sol böbrekten mesaneye idrar taşıyan kanala da sıçradığı tespit edildi.

Hastanenin Gastroenteroloji Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Kliniği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerem Karaman ve Ürololoji Kliniği öğretim üyesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Fikret Halis, nüks pelvik kitle (yeniden ortaya çıkan kitle ağrısı) nedeniyle ameliyata aldıkları hastada nadir yapılan bir ameliyat uyguladı.

Kara, kalın bağırsak kanseri sonucu nüks pelvik kitle nedeniyle "üretero ürostomi" (idrar kanallarının birbirine dikilerek bağlanması) uygulanarak ameliyat edildi. Hastanın bağırsaklarında bulunan tümör temizlenip, böbrekleri kurtarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar