Sahte indirimler sona eriyor!

Sahte indirimler sona eriyor!
İndirimli satışlarda yeni dönem 1 Mart'ta başlıyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı.

Önceki düzenlemeye göre indirimli ürünlerin fiyat etiketinde üstü çizili fiyat olarak indirimden önceki fiyat esas alınıyordu. Yeni düzenlemeye göre son 30 gün içindeki en düşük fiyat esas alınacak. Bu sayede önce fiyatı yükseltip sonra indirerek yapılan sahte indirimler sona erecek.

İndirimli ürün etiketinin kullanılabilmesi için son 30 gün içindeki en düşük fiyatın altına inecek kadar indirim yapılması gerekecek. Üstü çizili fiyat olarak son 30 gün içindeki en düşük fiyata yer verilecek. Vatandaşlar indirimli ürün satın alırken son 1 ayda en düşük kaç TL'ye satıldığını etikette görebilecek. Meyve ve sebze gibi çabuk bozulabilen ürünler bu düzenlemenin dışında tutulacak. Bu düzenleme 1 Mart itibarıyla yürürlüğe girecek.

RESMİ GAZETEDE 

“İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı, tarife ve fiyat listeleri ile etiketlerinde gösterilir. İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimden önceki satış fiyatının tespitinde indirimin uygulandığı tarihten önceki otuz gün içinde uygulanan en düşük fiyat esas alınır. Meyve ve sebze gibi çabuk bozulabilen mallara ilişkin etiketlerde indirim miktarı veya oranı hesaplanırken indirimli fiyattan bir önceki fiyat esas alınır. Bu hususlara ilişkin ispat külfeti satıcı veya sağlayıcıya aittir.”

SAHTE İNDİRİMLERE DE DÜZENLEME GELDİ

Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan bir başka düzenlemeye göre, reklamlardaki ve e-ticaret sitelerindeki indirimli fiyatlar için de aynı değişiklik yapılacak. 1 Mart’tan itibaren e-ticaret siteleri ve ticari reklamlarda indirimden önceki fiyat olarak son 30 gün içindeki en düşük fiyatı esas alınacak. İndirim oranı ve indirim miktarı son 30 gün içindeki en düşük fiyata göre belirlenecek.

(donanımhaber)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar