Sağlık çalışanına şiddet uygulayana hizmet kısıtlansın!

Sağlık çalışanına şiddet uygulayana hizmet kısıtlansın!
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu sağlıkta şiddetin önlenmesi için önerilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdıkları bir mektupla iletti. Federasyon, aağlık çalışanlarına şiddet suçu işlenmesi durumunda; uygulayan kişinin sağlık hizmet giderlerinin karşılandığı sosyal güvence kapsamının daraltılmasını istedi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, hazırladığı, “Şiddetle ve Hak Kayıplarıyla Mücadele Stratejik Eylem Planı” kapsamında sağlıkta şiddetin önlenmesi için çalışmalarına devam ediyor.  Federasyon, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmek üzere bir mektup hazırladı.

Milliyet'in haberine göre, Federasyon Başkanı Dr. Özlem Sezen, “Her saat başı bir sağlık çalışanı şiddete maruz kalmakta. Etkin ve caydırıcı yasal düzenlemeler gerektiği çok açık” dedi. Sezen, çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

- Öfke kontrolü olmayan, şiddete meyilli kişiler rehabilite edilmeli.

- Sosyal medyada şiddeti teşvik eden, normalleştiren kişiler, bilişim suçları kapsamında caydırıcı cezalar almalı. Sağlık çalışanlarına yönelik tahrik ve tehdit içeren ifadelerin tespiti için daha detaylı inceleme yapılmalı ve cezai yaptırımlar olmalı.

- Adalet Bakanlığı’nda, sağlıkta şiddet olaylarına anında müdahil olacak, yasal düzenlemelerin uygulanıp uygulanmadığını, savcılık süreçlerini inceleyecek bir birim kurulmalı.

- Sağlık çalışanlarına şiddet suçu işlenmesi durumunda; uygulayan kişinin sağlık hizmet giderlerinin karşılandığı sosyal güvence kapsamı daraltılmalı. İyi hal indirimi uygulanmamalı, hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ve cezaların ertelenmesi uygulaması kapsam dışı bırakılmalı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar