Sağlık Bakanlığı tarafından Korona virüs sözlüğü hazırlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından Korona virüs sözlüğü hazırlandı
Sağlık Bakanlığı tarafından Kovid-19 salgınıyla birlikte kullanılmaya başlanan 85 terimin yer aldığı sözlük hazırlandı. Sözlükte A'dan Z'ye salgınla ilgili sık kullanılan 85 kelime ve bunların anlamı yer alıyor.

Korona virüs sözlüğü hazırlandı

Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19 bilgilendirmelerinin yer aldığı web sayfasında yer alan 'Kovid-19 Sözlüğü'nde A'dan Z'ye salgınla ilgili sık kullanılan 85 kelime ve bunların anlamı yer aldı. Sözlükte yer alan kelimeler arasında 'antikor', 'asemptomatik kişi', 'entübasyon', 'izolasyon', 'filyasyon', 'sosyal mesafe', 'temaslı kişi', 'vaka', 'PCR', 'karantina', 'pandemi', 'semptom', 'mutasyon' gibi sık kullanılan terimlerin anlamları bulunuyor. 

Sözlükte 'Cov/Coronavirüs/Koronavirüs', "Tek zincirli RNA’ya sahip, zarflı, yüzeyinde protein çıkıntıları olan büyük virüs ailesi" olarak tanımlanırken, 'Covid-19' ise "İlk olarak Çin'in Vuhan şehrinde 2019 yılı Aralık ayının sonlarında ortaya çıkan, bulaştığı kişilerde ateş, öksürük, nefes darlığı gibi belirtilere neden olan hastalık" olarak tanımlandı.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar