Sağlık Bakanı Koca: "Türkiye'de virüse rastlanmadı"

Sağlık Bakanı Koca: "Türkiye'de virüse rastlanmadı"
Ankara'daki coronavirüs karantinası ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de coronavirüse rastlanmadığını ifade ederek "Tüm çabamız bunu devam etmesidir. İran’a vakaların bildirilmesiyle bu ülkeye karşı da tedbirlerimizi yoğunlaştırdık" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koca, Türkiye’de koronavirüse rastlanmadığını açıkladı.

Fahrettin Koca, “Etkili önlemler sayesinde bugüne kadar dünyanın her bölgesinde hastalık görülmesine rağmen ülkemizde rastlanmamıştır” dedi.

Bakan Koca, İran’dan gelen uçağın Ankara’ya yönlendirilmesine dair, “Ankara’ya yönlendirmemizin sebebi, daha önce deneyimli olan ekibin Ankara’da karantina merkezlerimizde hazır olmasıydı” ifadesini kullandı.

Koca, İran’dan getirilen ve karantina altında olan yolcuların tetkiklerinin negatif çıktığını, koronavirüs hastasının bulunmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Dünyada koronavirüs salgını devam etmektedir. Hayatını kaybedenlerin sayısı 2704’ü bulmuştur.

- Türkiye tedbirleri DSÖ’den ile önce hayata geçiren ilk ülkelerden olmuştur.

- Türkiye’de virüse rastlanmamıştır tüm çabamız bunu devam etmesidir.

- İran’a vakaların bildirilmesiyle bu ülkeye karşı da tedbirlerimizi yoğunlaştırdık.

- Tahran’dan gelen yolcu uçağındaki yolcuların bazılarında ateş olmayıp soğuk algınlığı bulgularının olması sebebiyle uçağı Ankara’ya indirme yönünde bir karar aldık. Ankara’ya yönlendirmemizin sebebi bu konuda daha önce deneyimli olan bir ekibinin karantina merkezinde hazır bulunmasıydı.

- Şehir hastanesinde karantinaya alınmadılar. Bugüne kadar kullanılmayan hizmete açmaya hazır halde bulunan klinik konuk evini açtık. Bilkent klinik gözlem konuk evi bağımsız bir bina. Daha önce yatışı yapılmamış bir tesis. İlk muayeneleri yapıldı. Hasta olduğu yönünde bir vatandaşımızın bulgusu olmadığını söylemek istiyorum. 140 kişi içinde ateşi olan yolcumuz olmadığını, 4 yolcuda öksürük ve boğaz ağrısı şikayeti olduğunu söylemek istiyorum.

- u akşam muhtemelen Zekai Tahir Burak hastanemizde başhekimliği ziyaret ederek sonuçlarla ilgili açıklamayı da yapmış olacağım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar