Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan coronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan coronavirüs açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs hakkında açıklama yaptı. Koca, "Şu ana dek Türkiye'de coronavirüs görülmedi ama görülmeyeceği anlamına gelmez. Kontrollü olmak zorundayız" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Koca, Çin'in ardından çeşitli ülkelerde görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve alınan önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bütün hazırlıklarımız var" diyen Koca, "Yapılması gereken ne ise her noktada hazırız. İlk günden itibaren bütün illerde referans hastaneleri oluşturduk" ifadesini kullandı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları: 

Rotası İstanbul olan uçağı Ankara'ya çevirdik. İranlı hiç kimseyi bu süreçte almıyoruz. Türkiye'ye girişi ne kadar geciktirebilirsek, bu süreçte ne kadar az etkilenebilir ülke olursak bizim için başarı olur.

Başka ülkeler üzerinden gelip Çin'e uğrayan herkesi 14 gün gözetim altına alıyoruz. Bundan sonraki süreçte İran ile benzer durumu yaşayacağız.

Türkiye'ye girişi ne kadar geciktirebilirsek, bu süreçte ne kadar az etkilenebilir ülke olursak bizim için başarı olur.

Risk kapıya geldi, son derece önemli. Bölgemizde her geçen gün artıyor yayılım. Tedbirlerimizi almamız, sınırdan girişleri önlememiz gerekiyor.

4 sınır kapısında sahra hastaneleri oluşturacağız. 

Kum ve Meşhed geçmişi olanları 14 gün sınır ve sınıra yakın bölgede tutmak, ülke içine almamak yeni yaklaşımımız. Kum ve Meşhed öyküsü ve teması olanları mutlaka karantinaya alıyoruz.

Vatandaşlarımız rahat olsun, bütün tedbirleri alma konusunda hassasız.

KORONAVİRÜS VAKALARININ GİZLENDİĞİ İDDİASI

Tedavi zincirini bırakıp, 'Sonucunuz negatif, gidebilirsiniz' mi denecek? Böyle bir şey olabilir mi?"

Bu enfeksiyon grip gibi bulaşıyor. Özellikle şu dönemde kişisel hijyen ve el yıkama çok önemli. İran'da ciddi bir salgın var, bize de gelebilir, ülke risk altında.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar