Fahrettin Koca: İstanbul'da 7 ilçede vaka artışı yüzde 70

Fahrettin Koca: İstanbul'da 7 ilçede vaka artışı yüzde 70
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da korona virüs vakalarının artışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "İstanbul’da vaka sayısı Türkiye’deki toplam vaka sayısının yüzde 40’ına ulaştı. " dedi.

Fahrettin Koca: Vaka artışı yüzde 70

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da açıklamalarda bulundu. Koca, "İstanbul’da vaka sayısı Türkiye’deki toplam vaka sayısının yüzde 40’ına ulaştı. Bu durum mevsimsel şartlara göre giderek ağırlaşacaktır. Geçen hafta içinde son 1 ayın ortalamalasına göre 218 ilçede artış yüzde 50’nin üzerindedir" açıklaması yaptı.

"Mücadele ortakları olarak salgının başlangıcından karşılaştığımız en ciddi sorunlar için bir araya geldik. İstanbul, dünyanın en kalabalık kentleri arasında 14. Sıradadır. Virüsün yayılmasında en elverişli yerlerden biriyiz.

İstanbul’da vaka sayısı Türkiye’deki toplam vaka sayısının yüzde 40’ına ulaştı. Bu durum mevsimsel şartlara göre giderek ağırlaşacaktır. Geçen hafta içinde son 1 ayın ortalamalasına göre 218 ilçede artış yüzde 50’nin üzerindedir. 11 ilçede artış oranı yüzde 50-60, 10 ilçede yüzde 60-70 arasında, 7 ilçede ise yüzde 70-80 arasındadır. İstanbullulukların kurallara uymak için baş etmekte en zorlandığı şey tabi ki kalabalıktır."

 

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar