Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka haritasını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka haritasını açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin kişiye karşılık gelen illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı. Siirt'te artış 1139,94 olarak gerçekleşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayılarını açıkladı. Koca, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı olma oranı yüksek olan illerimiz vaka artışlarından çok daha az etkileniyor. Aşınızı zaman kaybetmeden olun" ifadelerini kullandı. En yüksek artışın 1139,94 ile Siirt'te olduğu görüldü. Diyarbakır'da ise artış 599,29. 

İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 168,82, Ankara'da 165,20, İzmir'de 43,30 oldu.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Koca, şu açıklamada bulundu:

"İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı olma oranı yüksek olan illerimiz vaka artışlarından çok daha az etkileniyor. Aşınızı zaman kaybetmeden olun."

vaka-069.jpg

haritasi-vaka.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar