Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Aşılama neden hızlı ilerlemiyor?' sorusunu yanıtladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Aşılama neden hızlı ilerlemiyor?' sorusunu yanıtladı
Türkiye aşılama planı konusunda dünyanın bazı ülkelerinde geri kaldığı için eleştirilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca özellikle sosyal medyayı da meşgul eden 'Aşılama neden hızlı ilerlemiyor?' sorusuna yanıt verdi.

Salgın sürecinde sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ve buradan yaptığı paylaşımlarla sürecin nasıl ilerlediğini anlatmaya çalışan Sağlık Bakanı Koca, Korkusuz gazetesinden Gürkan Hacır'ın sorusunu yanıtladı.

Hacır, Bakan Koca ile gerçekleştirdiği görüşmeyi köşesine taşıdı ve  "Niye aşılama hızlı ilerleyemiyor?" sorusunun yanıtını okurlarıyla paylaştı.

İşte, Gürkan Hacır'ın dikkat çeken o yazısı:

Çok daha fazla aşımızın olması gerekmiyor muydu? Niye aşılama hızlı ilerleyemiyor?

– Sinovac firması taahhüt ettiği takvime ne yazık ki uymuyor. Nisan ayı içerisinde 100 milyon aşının gelmesi gerekiyordu, yollayamadılar. Bu firmanın üretim eksikliğinden değil Çin hükümetinin üretilen aşıları kendi ülkesi için kullanmasından kaynaklanıyor.

Biontech de ise biliyorsunuz 4.5 milyon doz almıştık. 30 milyona tamamlayacağız. Haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz gelmiş olacak. Bu sayıyı 60 milyona revize etmeye çalışıyoruz. Uğur Şahin hoca ile sürekli temas halindeyim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar