Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İstanbul'da vakalar patladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İstanbul'da vakalar patladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüs tedbirlerine karşı Bursa'da açıklamalarda bulundu. Koca, " Bursa, Bilecik, Çanakkale ve Yalova’yı ilgilendiren açıklamalar yapacağım. Eklemek zorundayım ki durum bölgesel bir durumdan daha ciddidir" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da açıklamalarda bulundu. Koca, "Bursa’da yaptığımız toplantının muhattabı 5 ilimiz ve diğer illerdir. Salgın Anadolu’da 2. yükselme dönemindedir. İlk zirveyi büyük illerde 14 Nisan’da 2. Zirveyi ise Eylül’de yaşamıştı. Anadolu’da ise ilk zirveyi Eylül’de ikinci zirveyi ise şimdi yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:

İlk görüşmemizi sayın valimizle gerçekleştirdiği kısa bir açıklama yaptım. Sonrasında Bursa Şehir Hastanemizi ziyaret edip salgın sürecini konuştuk. Bursa, Bilecik, Çanakkale ve Yalova’yı ilgilendiren açıklamalar yapacağım. Eklemek zorundayım ki durum bölgesel bir durumdan daha ciddidir.

Bursa’da yaptığımız toplantının muhattabı 5 ilimiz ve diğer illerdir. Salgın Anadolu’da 2. yükselme dönemindedir. İlk zirveyi büyük illerde 14 Nisan’da 2. Zirveyi ise Eylül’de yaşamıştı. Anadolu’da ise ilk zirveyi Eylül’de ikinci zirveyi ise şimdi yaşıyoruz.

Büyük illerimizde her iki zirve noktasından sonra tedbirlere ciddiyetle sarılmış ve hızla sonuç almıştık. Şimdi daha büyük bir riskle karşı karşıyayız. Sağlık ordumuzdan, kapasite oranımızdan izolasyondan ve hepsinden önemlisi devletimizin verdiği mücadelenin ciddiyetinden kimsenin şüphesi olmasın.

Korona virüsün bulaştığı kişilerin büyük bir bölümünde belirti görülmemesi sevindiricidir ama durum işin ciddiyetini azaltmıyor. Çünkü salgın bize şunu gösterdi: Virüsün yayılması sadece daha fazla sayıda insanın hayatını kaybetmesi değil hayatın sekteye uğramasıdır. Verilen bütün mücadele hayatın korunmasına yöneliktir.

Bursa’da bir ay öncesine göre günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat arttı. Bilecik’te geçen aya göre vaka sayımız 2 kat arttı. Balıkesir, Yalova ve Çanakkale’de bir ay öncesine göre yüzde 50 vaka artışı görüyoruz.

Bursa’da yoğun bakım yatak kapasitemize 198 yeni yatak ekliyoruz. Yatak doluluk oranımız yüzde 60, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 75’tir. Balıkesir’de  48 yoğun bakım yatağı eklemek için çalışmalarımızı başlattık. Yatak doluluk oranımız yüzde 48, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 62.

Bilecik’te 21 yoğun bakım yatağı eklenmesi için planlarımızı yaptık. Yatak doluluk oranımız yüzde 36, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 42, solunum cihazı doluluk oranımız yüzde 56. Çanakkale’de yoğun bakım kapasitemize 36 yatak daha ekliyoruz. Yatak kapasitemiz yüzde 34, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 48, solunum cihazı doluluk oranımız yüzde 24. Yalova’daki mevcut yoğun bakım yataklarımıza 9 yeni yatak ekliyoruz.  Yatak doluluk oranımız yüzde 62, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 60, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 26.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar