Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'deki aşı miktarını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'deki aşı miktarını açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Antalya'da yasakların uygulanması ve sağlık merkezlerinin durumları hakkında görüşmelerde bulundu. Koca sonrasında yaptığı basın açıklaması ile aşılama hakkında merak edilen sorulara yanıt verdi.

Kısa bir süre önce aşı tedarikinde sorunlar olduğunu söyleyen Fahrettin Koca, bugün yaptığı açıklamada daha iyimser konuşurken en az 40 yaş ve üzeri vatandaşların önümüzdeki aylarda aşılanmaya başlanacağını söylerken Sputnik aşısıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

İşte Sağlık Bakanı Koca'nın basın açıklamasından satır başları:

"Sıkılaştırılmış kısıtlamaların ilk günlerinde vatandaşlarımızın iyi hareket ettiğini gördük hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz.

Planlanan aşı sevkiyatıyla ilgili olarak konuşmak gerekirse, aşılamaya devam ediyoruz yeni aşılar geldikçe aşılamaya devam edeceğiz

Sputnik aşısının acil kullanım olayı bugün verildi en kısa sürede bu aşı da kullanılmaya başlanacak. 6 ay içinde 50 milyon doz olacak şekilde ilk parti bu ay gelecek.

Biontech 30 milyon doz gelecek.

Sinovac tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle yakında sevk edilmeye devam edecek.

Kısıtlamalara uyum iyi seviyede başladı böyle devam ederse bayram sonrası ön görülebilir planlar yapabiliriz.

Antalya'da yaptıkları incelemeleri ve sağlık merkezlerinin durumlarıyla ilgili bilgi veren Fahrettin Koca sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Koca, aşı tedariğiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi: Bildiğiniz gibi Sinovac aşısını yapılan sözleşme ile erken dönemde Nisan ayı sonu itibariyle 100 milyon aşının gelmesi gerekiyordu. Ancak aşıyı üreten Çin, aşıyı öncelikle kendi vatandaşlarına kullanmak istediğinden konuşulan miktarda aşı gelmedi.

Ancak son günlerdeki olumlu gelişmeler sonrasında sevkiyatın önümüzdeki günlerde yeniden başlayacağını buradan söylemek istiyorum. Nisan ayında sevkiyat yok ancak Mayıs ayında yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte sevk durumu başlayacak. Bunu önümüzdeki günlerde netleştireceğiz.

"ELİMİZDE FARKLI MARKALARDAN 6 MİLYON DOZ AŞIMIZ VAR"

Şu anda kullanılmak üzere hazırda 6 milyon doz aşımız var. 23 milyon doz aşı yaptık. Ayrıca dün Uğur Hocayla görüştüğümde Mayıs ayı için 1 milyon Haziran için de 30 milyon doz Biontech aşısında sorun olmadığını söyledi. Gelecek salı günü bu konuyu netleştirmiş olacağız. 

Haziran ayıyla birlikte en az 40 yaş vatandaşımızı aşılamaya başlamak istiyoruz, sonrasında daha genç vatandaşlarımızı da aşılamak istiyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar