Saflar iyice netleşiyor... Erdoğan'ın en yakınındaki isimden Soylu'ya ikinci darbe

Saflar iyice netleşiyor... Erdoğan'ın en yakınındaki isimden Soylu'ya ikinci darbe
AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef gösterdiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'a destek vermesi dikkat çekti. Çamlı, daha önce Peker'in açıklamalarının ardından gündeme gelen AKP MYK Üyesi Metin Külünk'e de destek vermişti.

GÜNBOYU - HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Sedat Peker'e koruma polisi verilmesinde 'sorumlu tuttuğu' ve  emniyet kulislerinde açığa alınacağı konuşulan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'a AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'dan destek geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri olan AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşım ile Mustafa Çalışkan'a sahip çıktı.

Çamlı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Emperyalist bir darbe girişimi olduğu açık olan, 15Temmuz ihaneti akşam ilk saatlerden itibaren meydanlarda olduğuna şahidim... O geceye ait birkaç resmi olsa da albüm çıkar mı bilmem..." 

amli-002.jpg

DAHA ÖNCE DE METİN KÜLÜNK'Ü DESTEKLEMİŞTİ

Söz konusu Peker'in iddialarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi? Kekelemişler ben ne yapayım. Kim kekelemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş" demişti.

Soylu'nun ismini vermediği milletvekilinin Metin Külünk olduğu iddia edilmişti.
 
Ahmet Hamdi Çamlı da yaptığı bir açıklama ile Külünk'e sahip çıkmış, "Metin Külünk en az 40 sene önce, Amerikan'ın "bizim çocuklar"ı "şartları oluşturmak" için sokakları cepheleştirdikleri günlerde,cepteki üçbeş mermiyi paylaştığım adamdır. Şaribülleyli vennehar tiplerin "maaş" tantanasıyla, ismini ağızlarda çiğnemesi doğru değil..!" ifadelerini kullanmıştı.

sfs.jpg

ÇALIŞKAN: BENİ KİM AÇIĞA ALACAK?

Öte yandan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, "Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım” demişti.

Mustafa Çalışkan yaptığı açıklamada Soylu’nun hakkındaki iddialarına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye’deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Çıksın bir görelim bakalım. Türkiye’de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim. Bence toplum rahatsız. Benim rahatsız olmam çok da önemli değil”

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar