Sadettin Tantan'dan dikkat çeken açıklama: ABD, Türkiye’yi içerden çökertmek istiyor

Sadettin Tantan'dan dikkat çeken açıklama: ABD, Türkiye’yi içerden çökertmek istiyor
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Afganistan’dan Türkiye’ye doğru yaşanan kitlesel göçü değerlendirdi. Tantan, Türkiye’ye doğru yaşanan göçlerin Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) uygulayıcısı küresel güçlerin bir oyunu olduğuna dikkat çekti.

Yeniçağ'dan Efe Caner Altan'ın haberine göre, Suriye’den sonra Afganistan’dan Türkiye’ye yönelik göç, son günlerde tüm boyutlarıyla tartışma konusu oluyor. Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, ABD’nin bu göç dalgasıyla Türkiye’yi içerden çökertmek istediğini söyledi.

Afganların bir bölümünün İslamiyet ile ilgisi olmayan ABD’nin maaşlı silahşörü Taliban üyeleri olduğunu ifade eden Tantan, “Afganistan’da 5-6 çeşit Taliban var. ABD ile anlaşan Afganistan’ı kontrol altına almak isteyen Taliban, ABD ile çalışıyor” dedi.

Bir kısım Taliban üyelerinin ABD’nin maaşlı silahşörleri olduğunu dile getiren Tantan, “Afganistan’dan kaçıp, İran koridorundan gelenler arasında ABD tarafından yetiştirilmiş, Afganistan’da orduda olanlar var. ABD, bunları Türkiye’ye yönelik göçe zorluyor. Afganistan’da çok Türk olduğu için bu gelenler Türk kimliği taşıyorsa ayrılırlar. Peştun kimliği taşıyor ve ABD’nin eğittikleri varsa dikkatli olmak gerekiyor. ABD bu göç dalgasıyla Türkiye’yi içeriden çökertme planı yapıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin yaşanan bu göç dalgasına karşı dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Tantan, “Türk siyaseti Suriye, Irak ve Afganistan’da yaşananları iyi okuyamadı. Türkiye artık batı için çok daha önemli. Türkiye bir laboratuvar olarak algılanıyor. Osmanlı Devleti’nin toprak kaybında ve işgalinde İngiliz istihbaratı bugünkü küresel güçlerin kullandığı yöntemi kullandı. Artık Türk siyaseti bunun farkına varmalı. Tarihler değişti ama oyun aynı. Türkiye’yi içerden yıllardır çökertemediler. Bunun en güzel örneği Kurtuluş Savaşı. Türkiye’yi içeriden çökertmek isteyenlerin işbirlikçileri var. Türk devletleri dışarıdan değil, sürekli olarak içeriden çökertilmiş. Tarih bunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Suriye politikasındaki yanlışların devam ettiğini kaydeden Tantan, şöyle devam etti:

"Suriye’de, Irak’ta hedef Türk kimliğiydi. Bu coğrafyalarda devlet dışı aktörlerle Türkler hedef alındı. El Kaide, El Nusra kullanıldı. Bunları ABD yetiştirdi. İngiltere, Fransa ve İsrail ise destek verdi. Bölgeyi kullanmak isteyen küresel güçler, Türkiye’yi sürekli olarak istikrarsızlaştırmak istiyor. YPG’nin saldırıları, FETÖ ile AKP’nin kavgası bunun en güzel örnekleri. Ayrıca Türkiye’nin müttefikleri, Türkiye’nin kendi savunma sanayisini bile geliştirmesini istemiyor."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar