Sadettin Tantan ve Cevat Öneş'ten çok konuşulacak Sedat Peker analizi: Acilen yapılması gereken tek şey...

Sadettin Tantan ve Cevat Öneş'ten çok konuşulacak Sedat Peker analizi: Acilen yapılması gereken tek şey...
Yurt Partisi Genel Başkanı, eski İçişleri Bakanı, efsane polis müdürü Sadettin Tantan ve MİT eski Müsteşarı Cevat Öneş, organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in haftalardır konuşulan ifşaatlarını, doğurubileceği muhtemel sonuçlarını www.gunboyugazetesi.com.tr'ye analiz etti.

GÜNBOYU-ÖZEL

Yurt Partisi Genel Başkanı, eski İçişleri Bakanı, efsane polis müdürü Sadettin Tantan ve MİT eski Müsteşarı Cevat Öneş, www.gunboyugazetesi.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu.

ÇOK ŞEY ORTAYA SERİLECEK

Saadettin Tantan, ortaya atılan iddiaların hem iktidarın, hem muhalefetin, hem de bürokrasinin iç içe birlikte ele alması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: Ortaya atılan iddialar örgütlü suçu derebeylerinin bütün örgütsel yapısını aşağı yukarı ortaya çıkarmış durumda. Kendi ifadesiyle 'örgütsel alt yapının ben en altındayım yukarı çıkma şansım da yok' demek istiyor. 'Ben bu sistemin aslında en alt seviyesindeki birisiyim. Benden daha üst seviyede bu sisteme bulaşmış, kirlenmiş bir yapı var' diyor. 'Siz zenginleştiniz' derken dikkat edilirse 'ben bütün kazandıklarımı dağıttım, kendime fazla ayırmıyorum, sizin gibi aç göz değilim, siz hepsini cebinize atarken, ben dağıtıyorum, siz doymuyorsunuz' demeye getiriyor. Bana göre Sedat Peker üzerinden Türkiye çok şey ortaya serilecek. Kendi yaşadıklarını, hafızasındakileri anlatıyor. Erdoğan da bunları biliyor ama bir şey yapamıyor, bir şey yapma şansına da sahip değil. Emir komuta zincirinde gücü kalmış gözükmüyor. 

KİRLİLİK ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINDI

İktidarın her türlü bilgiye sahip olduğuna dikkat çeken Tantan şöyle devam etti: "Acilen yapılması gereken tek şey; bu kirliliğe bulaşmış siyasetçi, medya mensubu, iş adamı kim varsa hepsi adalet sistemine teslim edilecek. Türkiye'de kirlilik uluslararası boyuta taşınmış durumda. Bütün dünyada siyasetin kirliliği tartışılıyor. Türkiye bunu daha sert ve acı yaşıyor. Muhalefet partilerinin iktidarın yok sayma tutumu karşısında atacağı adımlar var. TBMM'de soruşturmaların süratli yapılabilmesi bakımından Türkiye'nin yasal, kurumsal alt yapıların oluşması adına iktidar sahiplerini zorlayacak kanun tekliflerini TBMM'ye sunmaları gerekiyor. Türkiye'nin acil ihtiyacı erken seçim ise tamam ama bu adalet zemininde olacaksa milletin iradesi sandığa yansır. Devlet imkanları doğrultusunda iktidarın kontrolünde olacaksa muhalefetin kazanma şansı olmaz. Bunu da görmek gerekiyor. Muhalefet temsilcilerinin bunu iyi düşünmesi gerekiyor." 

TÜRKİYE'NİN GERÇEK FOTOĞRAFI

Cevat Öneş, "Türkiye'nin yaşamakta olduğu bilinen sürecin özellikle uzmanlar, demokratlar, yurtseverler tarafından bilinebilen, öngörülebilen sürecin somut verilerini bize verdi" tespitini yaparak şu değerlendirmede bulundu: "Sedat Peker içeriden birisi olarak bize işlemeyen sistemi mevcut demokratik sistemimizin, nasıl geriye götürüldüğünü, cumhuriyet değerlerinin nasıl fırsatlar kollanarak ortadan kaldırılmaya çalışıldığını, dünyanın gelişimiyle, bilimsel gelişimle ilgisi olmayan bir yapının ortaya çıktığını bize gösterdi. Böylesine bir gelişim, zaman içinde gerilere kadar götürebiliriz ama esas cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oluşumuyla devletin, meclisin tüm mekanizmalarının ortadan kaldırılışıyla sivil toplum örgütlenmesinin zayıflamasıyla ortadan kaldırılmasıyla, yasama, yasa, yasal, anayasal sistemin ortadan kaldırılışıyla birlikte bize Türkiye'nin gerçek fotoğrafını verdi." 

İKTİDAR DEĞİŞİMİNE İHTİYACI VAR

Türkiye'nin potansiyelinin böylesine bir gidişi kaldıramayacağını ileri süren Öneş, "Türkiye'nin potansiyeli var, milli bir gücü var, ancak böylesi bir yönetimle daha fazla devam edemeyeceğini gösterdi. O bakımdan Türkiye'nin öncelikle bir iktidar değişimine ihtiyacı var. Bu iktidar değişimiyle birlikte tüm demokratların hangi fikirde ve ideolojik yapıda olursa olsun yurtseverlerin birlikte hareket etmesi zorunluluğu gibi bir durumu da karşımıza çıkardı. Demokrat olan, hukuka adalete inanan, milli değerlere, milli potansiyelimize inanan, tarihsel geçmişimize, kültürel birikimimize inanan tüm güçlerin birlikte hareket etmesi ihtiyacını ortaya çıkardı. O bakımdan ben şahsen bu değişim devam edemez, yenilenme için yeniden bir kurtuluş hareketinin ortaya çıkarılabilmesi için cumhuriyet değerlerine, kurucu değerlerine yeniden dönüşü sağlayabilmek için bir iktidar değişiminin şart olduğunu, en geniş bir demokratik ittifakın ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Ancak böylesine bir gelişmeyle biz bu süreçten çıkabiliriz" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar