Sabiha Gökçen’de parçalanan uçağın karakutusu bulundu

Sabiha Gökçen’de parçalanan uçağın karakutusu bulundu
İzmir-İstanbul seferini yapan ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iniş sırasında parçalanan uçağın karakutusu bulundu. meydana gelen kazayı araştırmak üzere Emniyeti İnceleme Merkezi’nde komisyon oluşturulurken, ABD'den Boeing firması yetkililerinden oluşan heyet de Türkiye’ye gelecek

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasına ait kara kutu olarak adlandırılan CDR ve FDR bulundu. Cihazların hasarsız olduğu tespit edildi. Cihazların THY Teknik'te analiz edilebileceğini kaydedildi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün akşam saatlerinde Pegasus Havayolları'na ait bir yolcu uçağı pistten çıktı. Uçakta bulunan yolculardan 3'ü yaşamını yitirirken, 174'ü de yaralandı. 

Kaza sonrası yapılan incelemelerde uçağa ait kara kutulara ulaşıldı. THY Teknik'te kara kutuların incelenmesinin ardından kazaya ilişkin kayıtlar da ortaya çıkmış olacak. 

ENKAZ KALDIRMA İŞLEMİ BAŞLAYACAK

İncelemelerin ardından enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacağı belirtildi. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane bugün saat 13.00’da basın toplantısı düzenleyecek.

ABD’DEN HEYET GELİYOR

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçağın pistten çıkmasıyla meydana gelen kazayı araştırmak üzere Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi’nde komisyon oluşturulurken, buradaki uzmanlarla çalışmak için ABD’nin havacılık otoritesi ile Boeing firması yetkillerinden oluşan heyet de Türkiye’ye gelecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar