Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın 'Mesih' yazısına 'Havari' Yasir'den tepki

Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın 'Mesih' yazısına 'Havari' Yasir'den tepki
Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın, kendisini Mesih ilan eden Hasan Mezarcı ile ilgili "28 Şubatçılar tarafından cezaevine atıldı, zehirlendi, akli dengesini yitirdi" iddialarına Mezarcı'nın oğlu 'Havari' Yasir Mezarcı'dan yanıt geldi.

TOLGAHAN KARAOĞLU / GÜNBOYU

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesinin yazarı Hilal Kaplan, bugünkü yazısında kendisini Mesih ilan eden Eski Refah Partisi Milletvekili Hasan Mezarcı ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Kaplan, yazısında Hasan Mezarcı’nın 28 Şubatçılar tarafından cezaevine atıldığını iddia ederek “zehirlendi, akli dengesini yitirdi” ifadelerini kullandı.

Kaplan’ın yazısına Mezarcı’nın oğlu ‘Havari’ Yasir Mezarcı’dan yalanlama geldi.

Oğul mezarcı, Kaplan’ın iddialarına şöyle yanıt verdi:

“ONURLU GAZETECİYSENİZ ISPAT EDERSİNİZ”

“Bugünkü yazınızda H.Mezarcıyla ilgili deli algısı oluşturmak için, H.Mezarcının mahkemede:” beni zehirliyorlar” diye bağırdığını yazmışsınız.

Yandaş medyada Şevki Yılmaz gibi aktrollerin uydurduğu bu yalanı yazında gündeme getirerek, H.Mezarcının ağzından yalan uydurmuş,yalanını inandırıcı kılmak istemişsin. H.Mezarcı hiçbir mahkemede veya hiçbir yerde,”beni zehirlediler bana işkence yaptılar” demedi.

Onurlu bir gazeteciysen Hasan Mezarcının hangi tarihte hangi mahkemede “ beni zehirlediler” diye bağırdığını belgelersin. Yada yeni bir yazında ben yanıldım H.Mezarcı böyle bir söz söylememiş der, H.Mezarcıdan ve kamuoyundan özür dilersin.

Aksi takdirde Allahın ve bizim nazarımızda onursuz yalancı iftiracı durumuna düşersin. Konuyu yargıya taşımayı kendimize yakıştıramıyor, bu vahim yanlışını düzeltmeni bekliyoruz.”

 

 

"HASAN MEZARCI ÖLDÜ"

Hasan Mezarcı'nın geçmişte yaptıkları ile anılmasını dilediğini belirten Hilal Kaplan'ın yazının o bölümü şu şekilde:

"Meclis'te, kendisinin toplu lincine ön ayak olan meslektaşlarına, 7 Kasım 1995'te seslendiği konuşmasını şöyle bitirmişti Mezarcı: "Yezit gibi kazanmaktansa, Hazreti Hüseyin gibi kaybetmeyi ben tercih ederim." Hasan Mezarcı'nın dokunulmazlığı Meclis tarafından kaldırıldı. Hakkında dava üstüne dava açıldı. Hapse atıldı. Mahkemelerden birinde "Beni zehirliyorlar" diye feryât etmişti ama sahip çıkanı pek olmadı. Hapisten çıktıktan sonra ise aklî dengesini yitirmiş bir adam olması yeterli değildi. Onu bir de toplum önünde iyice rezil etmeleri icap etti! Böylelikle 28 Şubat'ın tetikçi gazetecilerinden birisinin programına çıkarıldı.
Orada verdiği röportajda, "Hasan Mezarcı öldü, Allah rahmet eylesin. Günahıyla, sevabıyla onu defnettik. Ben, Meryem oğlu İsa'yım ve inananlarım, havarilerim meydana gelmiş, dua ediyoruz" diyecekti.
Bugün sapsarı polyester kıyafetler içinde Hasan Mezarcı'yı gördükçe, aklıma bunlar geliyor. Dilerim ki onun geçmişte yaptıkları anılsın ve deliliğinin aslında şehadeti uman birisine yapılmış en büyük kötülük olduğu unutulmasın."

"HEPİMİZİN VAKTİNDE SAYGI DUYDUĞU PEDERİNİZ..."

Yasir Mezarcı'nın Hilal Kaplan'a gösterdiği tepkinin ardından 'Mesih' tartışmasına iktidara yakınlığıyla bilinen Star gazetesi yazarı Ersoy Dede de dahil oldu. Dede, Yasir Mezarcı'nın yazısını alıntılayarak "Havari kardeş, sonuçta ne diyorsun? Babanız Hz.İsa mı?" ifadelerini kullandı.

Yasir Mezarcı'nın "Hasan Mezarcını “ beni zehirlediler” diye hangi mahkemede veya nerede söylediğini ispat edin. Sorum gayet açık!" şeklinde cevap vermesi üzerine ise Ersoy Dede, Hilal Kaplan'ın Tweet'leri kendi hesabında paylaştığını hatırlattı. Dede, "Bu düzeltme demektir. Ama daha kıymetli bir hadise var. Hepimizin vaktiyle ziyadesiyle saygı duyduğu pederiniz şu an seküler çevrelerin alay konusu oldu. Farkında değil misiniz" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar