Sabah yazarı Hilal Kaplan son yazısında rezil oldu 

Sabah yazarı Hilal Kaplan son yazısında rezil oldu 
Türkiye'nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmesinin ardından iktidara yakın Hilal Kaplan'ın gerizekalılara anlatır gibi anlattığını iddia ettiği yazısında rezil oldu. 

Türkiye, Cumhurbaşkanı kararıyla kadına karşı şiddetle mücadele amacıyla hazırlanan ve ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı.  

Alınan kararın ardından tartışmalar sürerken Sabah yazarı Hilal Kaplan sosyal medya hesabından yazısına ilişkin "Gerizekalıya anlatır gibi anlattım" dedi. 

Hilal Kaplan yazısında Avrupa Konseyi üyesi olmayan ABD'nin ve Kanada'nın, İstanbul Sözleşmesini imzalamadığını yazdı.

Kaplan İstanbul Sözleşmesi'ni "gerizekalılara anlatır gibi anlattığını" iddia ettiği yazısında rezil duruma düştü. 

Kaplan'ın yazısı sosyal medyada alay konusu oldu. 

İşte o bölümler: 

ic1-001.pngic2.png

İSTANBUL'DA İMZALANMIŞTI 

İstanbul'da imzalanan ve bu sebeple "İstanbul Sözleşmesi" olarak bilinen "Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi", ilk olarak 1 Ağustos 2014 tarihinde 11 ülkede yürürlüğe girdi.

Sözleşmenin en erken yürürlüğe girdiği ülkeler Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Andorra, Avusturya, Bosna Hersek, Danimarka, İtalya, Karadağ, Portekiz, Sırbistan, İspanya oldu.

Sözleşme, Türkiye dahil 34 ülke tarafından yürürlüğe konulurken, Ukrayna, İngiltere, Çekya, Slovakya, Moldova, Litvanya, Lihtenştayn, Letonya, Macaristan, Ermenistan ve Bulgaristan sözleşmeyi imzaladı ancak yürürlüğe koymadı.

Avrupa Birliği sözleşmeyi 13 Haziran 2017'de imzaladı. Avrupa Konseyi üyesi Rusya ve Azerbaycan ise sözleşmeyi imzalamayı reddetti.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar