Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

"Saatler ve takvimler çok şanslı!"

Öyle bir mektup aldım ki, inanın gözümden akan yaşlar musluktan akan su olsa, su faturasını ödemek için bankadan kredi çekmek zorunda kalırdım.

Mektubu aynen paylaşıyorum.

"Siz her ay açıklanan enflasyon rakamlarında, her gün açıklanan hasta-vefat sayılarında bizi laf çakıyorsunuz ama bizdeki dertleri dinlemiyorsunuz bile.

TÜİK enflasyon verilerini açıklarken bize öyle bir baskı yapıyor ki, bu baskıyı inanın ABD Kızılderili kökenli insanlara yapmamıştır. Biz tüm doğal sayılar olarak toplanıp, elimize döviz ve pankart açıp -Rakamız, sayıyız, kazanacağız!- diye eylem yapmak istedik ama döviz yükselir diye ağzımıza kürekle vurdular.

Bizi bu kurumlarda maruz kaldığımız işkenceden kurtarmak için üçgenin iç açıları toplamı kurum kapısına geldi.

Kapıdaki görevliler -Siz iç siyasete malzeme bulmak için buraya geldiniz. Size açılacak kapımız yok- diyerek levye ile kovaladılar.

İç açılar toplamından sonra dış açılar toplamı geldi kapıya bizi kurtarmak için, bu sefer de -Dış mihrakların içeri girmesine izin vermeyeceğiz- diye içeri alınmadılar.

Soydaşlarımız baktılar ki bu iş üçgenle olmayacak, bu sefer sayısını çağırdılar.

Yaşlı başlı sayısı kalkıp kurumun kapısına geldi ve içeri girmek istediğinde, kapıdaki görevlilerden biri Pİs, diğeri de Pİç diyerek o yaştaki sayıyı rezil ettiler.

sayısı da sonra bize mektup yazarak -Sizinle aynı düzlemde olduğum için utanıyorum. Bunca yıllık Pİ sayısıyım, sizin sayenizde rezil oldum sonsuz sayı sisteminde- diye üzüntülerini belirtti.

Sadece bunlar olsa gene iyi, sayısının başına gelenleri gören rahmetli Pisagor''un varisleri -Pİ sayısına bunu yapan bizim büyük büyük dedemizi direkt olarak hedef alır- diyerek bizimle görüşmek gibi bir hataya düşmeyeceklerini söylediler"

Mektubun bu noktasında ara vermek istiyorum. Meğer TÜİK ve diğer kurumlar, sesini çıkartamayan rakamlara/sayılara ne baskılar yapıyormuş da haberimiz yokmuş.

Mektubun devamı daha da acıklı, okurken çok duygusallaştım.

"Öyle baskı altındayız ki, sesimizi duyuramadığımız için öyle üzgünüz ki, -Bu açıkladığınız veriler doğru değil; halkı kandırabilirsiniz ama matematiği asla- diye sesimizi yükselttiğimizde öyle sert tavırla karşılaşıyoruz ki, daha geçen gün 8 kardeşimiz kendisini ortadan 2''ye bölerek intihar etmek istedi. 6 var ya 6, işte o 6, şerefini, gururunu ayaklar altına alarak küfür etti. Bu kurumlar matematik tarihinde ilk kez rakamları, sayıları küfür ettirecek noktaya getirdi.

Sabır, sabır dedik ama inanın dayanacak gücümüz kalmadı.

İnanın -2 1''den, 3 2''den, 4 3''ten, 5 4''ten, 6 5''ten, 7 6''dan, 8 7''den daha iyi olacak diye bize umut aşılayan 9 abaküsle saç saça, baş başa kavga etti dün"

Diyeceğim o ki saatler ve takvimlerdeki rakamlar ve sayılar özgürlüğün tadını çıkarın. Ama 1 dakika ama 1 gün; ama 1 ay ama 1 sene havanızı ata ata, göğsünüzü gere gere dolaşabiliyorsunuz ortalıkta.

Kıymetini bilin!

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları