Saadettin Tantan: ABD'nin bölgede kirli oyunları bitmiyor 

Saadettin Tantan: ABD'nin bölgede kirli oyunları bitmiyor 
Uzun yıllardır İran ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmek için çalışan güçler olduğunu belirten Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "Ama, Türkiye ve İran bu tuzağa yıllardır düşmedi" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika Üs Bölgesinde 1 Mehmetçiğin şehit düşmesiyle sonuçlanan saldırı ile alakalı Yeniçağ'dan Berkay Bigeç'e açıklama yapan Tantan, "Amerika'nın işgal ettiği tüm ülkelerde daha sonra Türkiye aleyhinde gelişmeler olduğunu görüyoruz. Irak hükümetinden müdahale beklemek anlamsız çünkü Irak güçsüz. ABD kendi menfaatleri için Irak'ta, Afganistan'da, Pakistan'da, Suriye'de insan hakları suçları işlemekten kaçınmayan bir mafya devleti gibi hareket ediyor" diye konuştu. 

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden terörist Cemil Bayık'ın yaptığı bir açıklamayı hatırlatan Tantan, "Terörist Cemil Bayık bir açıklama yaptı, dedi ki "SDG'nin yapılanmasında PKK'nın rol almıştır". Amerika hem PKK'yı desteklemediğini ifade ediyor hem de YPG'yi silahlandırarak Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurma çabası içerisinde, bu durum Türkiye'nin güvenliği açısından çok tehlikeli bir durum" diye konuştu. 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin yaptığı sosyal medya paylaşımını da hatırlatan Tantan, "ABD'nin Ankara Büyükelçiliği teröristlerin yerlerini bildirine para ödülü verecekmiş. Bu açıklama Türkiye'yi uyutmaktan başka bir şey değil. Teröristlerin paralarının ABD'de de olduğunu bilmeyen yok. Bu teröristlerin nerede olduğunu ABD çok iyi biliyor" dedi. 

Rusya'nın yayılmacı politikalar izlediğinin de altını çizen Tantan, "Öte taraftan Rusya'nın da bölgede yürüttüğü projeler de Türkiye'ye güven vermiyor. Rusya'nın Gürcistan'da, Moldova'da çalışmaları, Türk Cumhuriyetleri'ndeki çalışmaları, Güney Kafkasya'daki çalışmaları Türkiye'ye bir tehdit. Çarlık Rusya'dan günümüze kadar baktığımızda Rusya'nın yayılmacı politikaları hiçbir zaman durmadı" ifadelerini kullandı. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar