Saadet Partisi'nden Kanal İstanbul tepkisi: "Hesapsızca bir çılgınlık"

Saadet Partisi'nden Kanal İstanbul tepkisi: "Hesapsızca bir çılgınlık"
Son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, projenin hesapsızca bir çılgınlık olduğunu ifade ederek "Taşın toprağın hakkı için, kuşun kurdun hakkı için elinizi vicdanınıza koyun ve bu projeden vazgeçin" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan AKP tarafından 2011 yılında 'çılgın proje' olarak ortaya atılan ve son günlerde yeniden gündeme getirilen Kanal İstanbul projesine eleştirilerde bulundu.

Türkiye'nin çılgın projelere ihtiyacı olmadığını ifade eden Arıkan, AKP’ye asgari ücreti açlık sınırının üzerine çıkarma çağrısı yaptı.

Kanal İstanbul’un "hesapsızca bir çılgınlık" olduğunu ifade eden Arıkan, "Başından beri ifade ettiğimiz husus şudur: Gelin bir çılgınlık yapın ve asgari ücreti açlık sınırının üzerine çıkarın. Ancak bu çılgınlığı yapmaya 17 yıllık iktidarın yüreğinin ve bileğinin yetmediğini birkaç gün önce bir kere daha görmüş olduk. Bu hayırlı çılgınlığı yapamayan iktidar, akıl almaz bir şekilde Kanal İstanbul için hesapsızca çılgınlık yapmaktan maalesef geri durmamaktadır. Gerçekten şaşırıyorum ve sormadan edemiyorum. Yahu birileri size ne yedirdi de bu işleri yapar oldunuz, el insaf diyorum. İnsana insaf etmeyen, insanı öncelemeyen iktidar maalesef taşın, toprağın, suyun, yeşilliğin hakkına da insaf etmez duruma gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

"ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN"

Arıkan, Kanal İstanbul’un gerekliliğine ilişkin yapılan açıklamaların ise ceviz kabuğunu doldurmayacak gerekçeler üzerine inşa edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Türkiye’nin, "çılgın kanal projelerinden çok daha önemli projelere” ihtiyacı olduğunu ifade eden Arıkan, AKP’ye seslenerek “Gelin, yapmayın, etmeyin, dağın taşın hakkı için, taşın toprağın hakkı için, kuşun kurdun hakkı için elinizi vicdanınıza koyun ve bu projeden vazgeçin” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar