Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gerekçesini açıklayıp erken seçim için tarih verdi!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gerekçesini açıklayıp erken seçim için tarih verdi!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Manisa'nın yerel televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, seçim için tarih verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Manisa'nın ilk yerel televizyon kanalı ETV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak seçim için tarih verdi.

"ERKEN SEÇİM FAYDALI"

Erken seçim olmasında fayda olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Türkiye birçok badire ile başbaşa. Bunun çözümü için vatandaşa gidip yeniden iktidarın eğer kalacaksa güven tazelemesi, yok güven kalmadıysa iktidarın değişmesi gerekir. Onun için bir erken seçim faydalı diye düşünüyorum." dedi.

Saadet lideri Karamollaoğlu, "Erken seçim olur mu?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Karar verecek tek bir kişi. Meclis'te bu kararı verecek çoğunluk yok. O zaman Sayın Cumhurbaşkanı, 'Gidelim derse gideceğiz, gitmeyelim derse gitmeyeceğiz.' Kararı kendisi verecek. Yalnız bazı gelişmeler Cumhurbaşkanı'nın aniden hadi bakalım hodri meydan deme ihitmalinide gündeme getiriyor. Şimdi mesela Seçim Kanunu gündemde."

"TEMMUZDAN ÖNCE SEÇİM OLMAZ"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, gündemde olan Seçim Kanunu'nun değiştirilerek hükümetin seçime gitmesi durumunda gelecek temmuzdan önce seçim olmayacağını belirterek şöyle devam etti:

"Seçim kanunu, ancak çıktığı tarihten 1 sene sonra uygulamaya girer. Daha önce giremez. Eğer o kanunu değiştirerek seçime gitmek istiyorlarsa, bu demektir ki gelecek temmuzdan önce seçim olmaz. O kanun farklı sebepten dolayı geliyorsa o zaman bugünkü kanunlarla Sonbahar'da seçime gitme kararı aldığı taktirde Cumhurbaşkanı'nın önüne engel çıkaracak bir güç yok."

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar