Rusya'nın Polonya Büyükelçisi'ne 'kırmızı' tepki

Rusya'nın Polonya Büyükelçisi'ne 'kırmızı' tepki
Polonya’nın başkenti Varşova’da, 9 Mayıs Zafer Bayramı etkinliklerine katılan Rusya’nın Polonya Büyükelçisi Sergey Andreyev'in yüzüne kırmızı boya atıldı.

RUSYA'NIN POLONYA BÜYÜKELÇİSİ'NE 'KIRMIZI' TEPKİ

Rusya''nın Polonya Büyükelçisi Sergey Andreyev, Polonya''nın başkenti Varşova’da İkinci Dünya Savaşı’nda yaşamını yitiren Sovyetler Birliği askerleri için yaptırılan anıt mezardaki törenlere katıldı. Büyükelçiyi törenin yapılacağı alanda yüzlerce savaş karşıtı eylemci karşıladı. Eylemcilerin Ukraynalı kurbanlarını simgeleyen kana bulanmış beyaz çarşaflar giydiği görüldü.
 
KIRMIZI BOYALI TEPKİ
 
Büyükelçi Andreyev anıta çelenk koyduğu sırada bir grup "Faşistler" ve "Katiller" diye bağırarak Rusya''yı ve Andreyev''i Protesto etmeye başladı. Polis, büyükelçi ve heyetini korumaya çalışmak için anında müdahale etse de başarılı olamadı. Eylemciler yanlarında getirdikleri getirdikleri kırmızı boyayı büyükelçinin yüzüne fırlattı. Büyükelçinin elleri, yüzü ve kıyafetlerinin tamamen kırmızıya boyandığı görüldü. Göstericiler sloganlarına devam ederken, büyükelçi ise korumalar tarafından çembere alındı.
 

 
"NEO NAZİZM TARAFTARLARI..."
 
Rusya, Polonya Büyükelçisinin uğradığı bu saldırıya kayıtsız kalmadı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova "Neo Nazizm taraftarları bir kez daha o kanlı yüzlerini gösterdi" diyerek olayı kınadı. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar