Rusya'dan Türkiye'nin Ayasofya kararına destek

Rusya'dan Türkiye'nin Ayasofya kararına destek
Türkiye'nin Ayasofya'yı ibadete açma kararının yankıları sürerken konuyla ilgili Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye'nin Ayasofya'yı müzeden camiye dönüştürmesi kararının Türkiye'nin kendi içişleri meselesi olduğunu ifade etti.

Gazetecilere konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Ayasofya’nın camiye dönüştürülerek ibadete açılması kararıyla ilgili, "Bu konunun ülkemizde ve yurtdışında geniş yankı uyandırdığını biliyorsunuz. Ancak genel anlamda biz bunun Türkiye’nin kendi içişleri olduğu düşüncesinden yola çıkıyoruz. Dolayısıyla da içişlerine ne biz ne de başkaları karışmalı. Aynı zamanda bu yapının dünya kültür ve medeniyeti için de çok önemli olduğuna dikkat çekmek isteriz" ifadelerini kullandı.  dedi.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açılan davaya ilişkin kararını açıkladı. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar