Rusya'dan Türk üsleri ile ilgili açıklama!

Rusya'dan Türk üsleri ile ilgili açıklama!
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan'da Türk askeri üsleri kurulabileceğine dair haberler hakkında "Söylentileri yorumlamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey'le bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a, görüşmeden sonraki ortak basın toplantısında Azerbaycan'da Türk askeri üsleri kurulabileceği yönündeki haberlere ilişkin sorular yöneltildi.

Lavrov, "Bu konuyu istişare etmedik, söylentileri yorumlamıyoruz" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilerle yaptığı sohbette İlham Aliyev'le imzaladıkları Şuşa Beyannamesi'nin askeri üssü kapsayıp kapsamadığı sorusu karşısında "Şimdi bu, açıkladığımız maddelerin dışında değil. Burada daha sonra gelişme, genişleme olabilir. Şimdilik burada daha çok, özellikle bu sınır boylarının garanti altına alınması, teminat altına alınması asıl olandır. Burada özellikle sayın İlham Aliyev’in Putin ile yapacağı ara görüşmeler bu işi farklı bir şekilde geliştirebilir. Bizim yapacağımız görüşmeler bu işi farklı şekilde geliştirebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

Peskov, Türkiye'nin Azerbaycan'da Türk askeri üsleri kurulabileceği iddialarına karşılık  "bu duruma önem veriyoruz." açıklamasında bulundu.

Ankara'nın bu yönde bir karar almasının Kremlin için 'kırmızı çizgi' olup olmadığı sorusu karşısında Peskov, Rusya sınırları yakınında NATO ülkelerinin askeri altyapısının kurulmasının Moskova'nın özel önem göstermesi ve ulusal güvenliği sağlayacak adımlar atması için gerekçe teşkil edeceğini belirtti.

'Her adım Kafkasya'daki duruma daha fazla istikrar kazandırmalı'

Moskova'nın hem Bakü hem Ankara hem de Erivan ile yakın temas halinde olduğunu belirten Peskov, "Atılacak her adım, Kafkasya'daki duruma daha fazla istikrar kazandırmaya, altyapıyı, ulaşım ağını geliştirmeye, genel olarak durumu düzeltmeye katkı sunmalı ve gerilimin tırmanmasının gerekçesi olabilecek unsurları içermemelidir" ifadelerini kullandı.

peskov-52-scaled.jpg

(Sputnik)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar