Rusya Türkiye'ye uçuş yasağını uzattı!

Rusya Türkiye'ye uçuş yasağını uzattı!
Rusya’nın 1 Haziran'da bitecek olan uçuş yasağını, Haziran ayının sonuna kadar uzattığı öğrenildi.

Rusya hükümeti Türkiye'de artan koronavirüs vakaları sebebiyle Haziran ayı başına kadar uçuşları askıya aldığını duyurmuştu.Edinilen bilgilere göre Rusya’nın uçuş yasağını Haziran ayının sonuna kadar uzattığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay Rus muhataplarıyla görüşmek için dün Rusya’ya gitti. Türk heyeti Rusya’da salgından sorumlu Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova başkanlığındaki Rus heyetle görüştü.

Rusya’nın Türkiye’ye uygulamış olduğu uçuş yasağını Haziran’ın 2’sinden Ağustos’un 1’ine kadar uzatmak istedi. Ancak Türk heyetinin bu süreyi ısrarla itiraz etmeleri üzerine 30 Haziran’da Rusya’nın konuyu yeniden değerlendirmesinde mutabık kalındı. Böylece Haziran ayının 30’una kadar Rusya’dan Türkiye’ye yönelik yasaklar devam edecek.

RUS S7 HAVAYOLU ŞİRKETİ TÜRKİYE UÇUŞLARINI YAZ SEZONUNUN SONUNA DEK ASKIYA ALDI

Ancak şirket yetkilileri, pandemi nedeniyle askıya alınan uçuşların yeniden başlatılması kararı alınırsa, bu ülkeye bilet satışlarını yeniden açabileceklerini kaydetti.

Sputnik'te yer alan habere göre, S7 havayolu şirketinden bir yetkili RİA Novosti haber ajansına demecinde, “S7 Airlines, Türkiye uçuşlarını 2021 yaz sezonu sonuna kadar iptal etti. Zira Türkiye uçuşlarına dair belirsizlik sürüyor. Türkiye’de salgınla ilgili durumun normale dönmesi ve uçuşların yeniden başlatılması hâlinde buraya bilet satışlarını yeniden başlatmaya hazırız” dedi. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar