Rüşvet suçlaması: Tomarlarca para aldı

Rüşvet suçlaması: Tomarlarca para aldı
Meksika Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un erkek kardeşinin rüşvet alırken bir videsounun çekildiği iddia edildi.

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador'un ikinci erkek kardeşi Martín Jesús López Obrador'un, iddiaya göre 2015'te bir seçim kampanyası için para aldığı bir video basına sızdırıldı.

'Latinus' isimli haber kuruluşu tarafından yayınlanan videoda, Obrador'un devam eden bir ödeme grubunun parçası olduğu tahmin edilen büyük bir deste banknotla doldurulmuş bir zarf aldığı görülüyor. 

Latinus'a göre video, 2015 yılında Lopez Obrador'un yeni kurulan Morena partisinin ilk defa yarıştığı seçimlerin hemen öncesinde çekildi.

Latinus, paranın Morena tarafından seçim makamlarına hiçbir zaman bildirilmediğini ve bu durumun kampanya finansmanı ihlali anlamına gelebileceğini de sözlerine ekledi.

Başkanın kardeşine parayı veren videodaki kişinin ise, Meksika'nın sivil koruma dairesine başkanlık etmeden önce Lopez Obrador'a danışmanlık yapan David Leon olduğu belirlendi. Geçen ağustosta devlet işinden ayrılan Leon, konuyla ilgili açıklama talebine yanıt vermedi.

Aynı zamanda, Martin Jesus Lopez Obrador'a da ulaşılamadı.

Leon ayrıca, geçen yıl Latinus tarafından yayınlanan ayrı videolarda Lopez Obrador'un farklı bir erkek kardeşi olan Pio Lopez Obrador'a tomar dolusu nakit para verirken de kaydedilmişti.

O zamanki cumhurbaşkanı, ödemelerin yolsuzluk anlamına gelmediğini iddia ederek nakit paranın destekçilerinin yasal katkılarından geldiğini ve 2015 seçimlerinde kullanıldığını söyledi.

Leon ayrıca, geçen yıl yayınlanan videolara cevaben 2013'ten 2018'e kadar 'kamu görevlisi değil danışman olarak çalıştığını' iddia etti ve Obrador'u 'mitingler ve diğer etkinlikler düzenlemek için tanıdıklar arasında para toplayarak' desteklediğini belirtti.

ekran-alintisi-061.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar