Rus turistleri bıçaklamıştı! Cezası belli oldu

Rus turistleri bıçaklamıştı! Cezası belli oldu
İstanbul Beşiktaş’ta 3 Rus turiste bıçakla saldıran kağıt toplayıcısı Hasan Hüseyin Yurtseven, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Beşiktaş'ta 24 Ocak 2021 tarihinde kağıt toplayıcısı Hasan Hüseyin Yurtseven 3 Rus turiste bıçakla saldırarak yaralamıştı. Olayın ardından yakalanan Yurtseven hakkında, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 45 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Hasan Hüseyin Yurtseven avukatı ile birlikte katıldı. Müşteki 3 Rus turist ise duruşmaya katılmazken, Rusya Konsolosluğu’ndan bir görevli davayı takip etti.

“ÖLDÜRMEYE ELVERİŞSİZ BIÇAK”

Duruşmada savunma yapan sanık avukatı, müvekkilinin önceden husumeti olmayan müştekilere öldürmek için elverişsiz bir bıçakla saldırmasının kasten öldürmeye teşebbüs değil kasten yaralamaya teşebbüs olduğunu söyledi. Haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiğini söyleyen avukat, müvekkilinin tahliyesini istedi.

36 YIL HAPİS CEZASI

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Hasan Hüseyin Yurtseven’i ilk olarak, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 3 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın öldürme eyleminin teşebbüs aşamasında kaldığını belirten mahkeme cezayı her müşteki için 12 yıl olmak üzere toplamda 36 yıla indirdi. Kararla birlikte sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar