RTÜK'ten kanallara 'Kemal Kılıçdaroğlu' cezası hazırlığı

RTÜK'ten kanallara 'Kemal Kılıçdaroğlu' cezası hazırlığı
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun salı akşamı paylaştığı, TÜRGEV ve Ensar üzerinden Amerika’ya para aktarılması ile ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan Halk TV, KRT TV ve Tele 1 ile ilgili RTÜK’te dosya hazırlatıldığı öğrenildi.

RTÜK'TEN KANALLARA 'KILIÇDAROĞLU' CEZASI HAZIRLIĞI

HalkTv''den alınan bilgilere göre; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun salı akşamı paylaştığı, TÜRGEV ve Ensar üzerinden Amerika’ya para aktarılması ile ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan Halk TV, KRT TV ve Tele 1 ile ilgili RTÜK’te dosya hazırlatıldığı öğrenildi. Dosyanın pazartesi RTÜK’ün gündemine geleceği bildirildi.

CHP''li Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"1- CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD’ye  para aktarılmasıyla ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında RTÜK ceza raporu hazırlattı. 
Dosyalar Pazartesi günü Üst Kurulda görüşülecek!
Şikayetçi TÜRGEV ve ENSAR!

2- RTÜK, Ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlamayı suç saydı! 
Gerekçe “doğruluğu kesinleşmemiş”!
Dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan ve “yorumsuz” bu yayın nedeniyle TV’lere para cezası verilmesi isteniyor. Karar Pazartesi günü…"


 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesaplarından yayınladığı videoda, “Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Ailede kim gönderiyor, bu paraları? Ailenden kim alıyor bu paraları, karşı tarafta. Çık anlat, çekinme” diye konuşmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar