Romanlar partilerini ilan etti: 'Güzel Parti' resmen kuruldu

Romanlar partilerini ilan etti: 'Güzel Parti' resmen kuruldu
Türkiye’de siyaseten daha görünür olmak isteyen Romanlar ‘Güzel Parti’ adında siyasi parti kurdu. Geçtiğimiz Ocak ayında partilerini kuracaklarını aktaran ve ardından 20 Temmuz’da İçişleri Bakanlığı’na müracat edip tüzüğü teslim eden Romanlar bugün itibariyle ‘Güzel Parti’ resmen kurduklarını ilan etti.

'Güzel Parti' resmen kuruldu

Ülkede bağlı bulundukları onlarca dernek çatısı altında seslerini duyurmak isteyen Romanlar, bir araya gelerek, ‘Güzel Parti’ adıyla siyasi parti kurma kararı aldı. Partinin kurulma kararını Edirne’den açıklayan kurucular kurulu üyeleri, Kasım ayında bir basın toplantısında kamuoyuna açıklamış, 20 Temmuz’da da İçişleri Bakanlığı’na tüzüklerini teslim etmişlerdi. Bugün itibariyle Güzel Parti’nin resmen kurulduğunu ilan eden Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut düşünçelerini açıkladı.

"TÜRKİYE'Yİ BAĞRINA BASACAKTIR"

10 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla, uzun zamandır kurmak için çaba gösterdikleri Güzel Parti’nin kurulduğunu Ege'ye Bakış'tan Hande Turan'a aktaran Güzel Parti Genel Başkanı Akbulut, "Partimiz daha kurulmadan bile siyasi çevrelerde korku yaşatmıştır. Kuruluşumuzla birlikte birçok siyasi dengeler bozulmaya başlamıştır. Her ne kadar Roman, Abdal, Dom ve Yörükler olarak partimizin kuruluşunu yapmış olsak da, partimizin kurulacağının duyulmaya başlamasından sonra Türkiye’nin dört bir yanından partimizde görev almak için başvuruda bulunmuşlardır. Partimiz dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun tüm Türkiye sevdalılarını bağrına basacaktır.  Vatana millete hayırlı olsun" diye konuştu. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar