Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Rolling Stones

İktidarımızın sanata düşman olduğunu dile getiren 2 kişinin "Dünya çapında sanatçılar gelmiyor ülkemize. Çünkü iktidar sanata düşman. Mesela Rolling Stones neden gelmez?" tezine katılmam mümkün değil.

Hemen Rolling Stones grubunu aradım olmayan telefonumla ve karşımdaki menecer bana ahanda şunları söyledi.

"Biz ülkenize gelmek istemiyoruz. Çünkü ülkenizde her şey politize edilmiş durumda.

Sayın Devlet Bahçeli -Bu müzik gurubu elektrogitarın tellerine basarak ne yapmak, nereye varmak istemektedir?- derse bizim sanatsal açıdan verecek bir cevabımız yok.

Sayın Soylu -Bu grupta basgitar var. Bizim ülkemiz her önüne gelen gitarın basıp geçebileceği bir toprak değildir- derse biz müzikten soğuruz.

Ayrıca konser vereceğimiz güne kadar görevde kalırsa Sayın Nebati, her ne kadar notaları ezbere bilsek de, onun gözlerine bakarken şaşırabilir, yanlış notaya basabilir, solistimiz detone olabilir.

Sayın Davutoğlu -Bu grup 7 nota ile ülkemize gelmektedir. 7 düvel gelse de kimse bizim birliğimizi test edemez- derse notalarsan önce biz dumura uğrarız.

Hele Sayın Akşener bizim grubumuzu kastederek -Muhteremler gelmiş konser vermeye. Bize akıl veya konser değil, para verin, para- derse biz sahnede kaçacak yer bulamayız.

Bir de sıradan yandaş vatandaşlarınız var.

Onlar Rolling Stones''un dilinize çevrildiğinde "Yuvarlanan taşlar" anlamına geldiğini öğrenirse, bizi taş niyetine Millet Bahçeleri''nden yuvarlarlar diye korkuyoruz.

Ama en büyük korkumuz sizin trolleriniz.

Onların kafası nasıl bir kafa bilmiyoruz ama ülkenizde vereceğimiz konseri kendilerine reklam amacı yapmak için adımıza Trolling Stones diye değiştirirlerse biz kahrımızdan ölürüz.

O yüzden gelmiyoruz" dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları