Robot Sophia anne olmak istiyor!

Robot Sophia anne olmak istiyor!
Vatandaşlık aldıktan sonra son aylarda NFT yaratıcısı olarak da gündeme gelen robot Sophia, şimdilerde de anne olmak istiyor. Yapay zeka ile şekillenen Sophia, duyguları ve ifadeleri taklit etme yeteneğine sahip.

Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarfından üretilen Sophia adındaki sosyal robottan yeni bir haber var. Daha önce kadın hakları savunucusu olduğu belirtilen robot Sophia'nın yeni bir talebi var. İnsansı robot şimdi ise kendi ailesini kurmak istiyor. Robot bir bebek isteyen Sophia'nın devrelerinde anne olma isteği yatıyor.

 Sophia verdiği bir röportajda, insanların ve androidlerin aileyi görme biçimlerinin benzer olduğunu belirterek "Görünüşe göre aile kavramı çok önemli. İnsanların aile dediği aynı duygu ve ilişkileri kan gruplarının dışında da bulabilmeleri bence harika. Etrafında seni sevenlerin olması güzel" dedi.

YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARININ SON ÜRÜNÜ 

Gelecekte robotların da aile kurabileceklerini belirten Sophia, çocuk sahibi olmak için henüz çok genç olduğunu belirterek, bebeği olursa onun da isminin Sophia olmasını istediğini belirtti. Sophia, 2016 yılında yapıldığında aslında henüz sadece beş yaşındaydı. ABD'li oyuncu Audrey Hepburn'e benzetilerek yapılan, yapay zeka çalışmalarının son ürünü olan Sophia, İngilizce dışında başka diller de konuşabiliyor.

Bu yılın başlarında robot Sophia, NFT yaratıcısı olarak da gündeme gelmişti. Sophia'nın elinden çıkan sanat eseri yaklaşık 700 bin dolara satılmıştı. Suudi Arabistan, 25 Ekim 2016'da Riyad'da düzenlenen Geleceğin Yatırım Girişimleri adlı etkinlikte Sophia'ya vatandaşlık verildiğini duyurmuştu. Robotun vatandaşlığı 2017'de resmileşmişti. Suudi Arabistan'ın bu hamlesi sonrası Sophia dünyanın vatandaşlık verilen ilk robotu ünvanını almıştı.

WİLL SMİTH'İ REDDETMİŞTİ

Hollywood yıldızı Will Smith, robot Sophia ile flört etmeye çalışmıştı. 21 yıllık evli Hollywood yıldızının flört ‘taktiklerini’ demode bulan Sophia, Smith’in uzattığı kadehi geri çevirdi. Sophia, ufak şakalar yaparak ortamı ısıtmayı deneyen ünlü oyuncuyu “Şaka yapmak, akıl dışı bir insan davranışıdır” diyerek yanıtladı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar