Ripple rapor yayımladı! Blockchain detayı dikkat çekti!

Ripple rapor yayımladı! Blockchain detayı dikkat çekti!
Dijital ödeme şirketi Ripple, Blockchain teknolojisinin önümüzdeki yıllarda finans sektörüne büyük bir maliyet avantajı sağlayabileceğini ifade ediyor. Hazırlanan raporda 2030 yılına kadar bu teknoloji, sınır ötesi ödeme maliyetlerinde yaklaşık 10 milyar dolarlık bir tasarruf sağlama potansiyeli gösteriyor.

Ripple tarafından hazırlanan bir rapora göre, Blockchain teknolojisi, 2030 yılına kadar finans sektörüne özellikle sınır ötesi ödeme alanında yaklaşık 10 milyar dolarlık bir tasarruf sağlayabilecek. Dijital ödeme çözümü sağlayıcısı Ripple, ABD Hızlı Ödemeler Konseyi (FPC) iş birliğiyle kısa bir süre önce bir rapor yayınladı. Bu raporda, fintech, bankacılık, medya, tüketici teknolojisi ve perakende gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 45 ülkedeki 300 finans profesyoneliyle yapılan anketin sonuçları paylaşıldı.

Ankete katılan analistler, yöneticiler ve CEO’ların yüzde 97’si, blok zinciri teknolojisinin yakın gelecekte daha hızlı ödeme sistemlerinin gelişiminde kritik bir role sahip olacağı görüşünde. Ayrıca, anket katılımcılarının yarısından fazlası kripto para birimlerinin maliyetleri azaltma konusunda büyük bir avantaj sunduğu konusunda hemfikir.

Son olarak ankete katılanların yarısından fazlası hem yerel hem de uluslararası düzeyde daha düşük ödeme maliyetlerinin kripto para birimlerinin en büyük avantajı olduğunu belirtiyor. (Btctürk)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar